Görüş Bildir

Harran hücresi çökertildi!

ŞANLIURFA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Harran Üniversitesi'nde görevli 28 öğretim görevlisi ile 4 infaz koruma memuru ve 1 katip hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Polis sabah saatlerinde evlere baskın yaparak adı geçen akademisyenleri gözaltına almaya başladı.

Harran hücresi çökertildi!

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, Harran Üniversitesi'nde görevli 28 öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Polis haklarında gözaltı kararı çıkartılan akademisyenlerin evlerine baskın yaparak gözaltı işlemlerini gerçekleştirmeye başladığı belirlendi. Aynı soruşturma kapsamında 4 infaz koruma memuru ile 1 katip hakkında da gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI, ESKİ REKTÖR SERBEST

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınarak Şanlıurfa'ya getirilen Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi ve Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi ise dün adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan İbrahim Halil Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 4 kişi ise tutuklandı. Tutuklanan 4 kişinin sağlık çalışanı olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi