Görüş Bildir

Hastane mi? Çöplük mü?

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde skandalın ötesinde, "hastane mi, çöplük merkezi mi" dedirten görüntüler ortaya çıktı. Diyaliz hastaları "çöp ve inşaat artıkları" arasında tedavi ediliyor.

Hastane mi? Çöplük mü?

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde skandal görüntü: diyaliz hastaları çöp ve inşaat artıkları arasında tedavi ediliyor.

Açıldığı günden bu yana vatandaşa hizmet vermek yerine skandallar ve kötü yönetim modeliyle sürekli gündeme gelen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu seferde diyaliz hastalarına reva görülen uygulamayla kendinden söz ettirdi. Steril şartlarda tedavi olmaları gereken çok sayıda hastanın çöp ve inşaat artıkları arasında diyalize giriyorlar.

HASTANE Mİ, ÇÖPLÜK MÜ?

Hasta yakınlarının cep telefonuyla çektikleri görüntüler sayesinde ortaya çıkan skandal üzerine hastane yönetiminden hiçbir açıklama yapılmazken, Sağlık Bakanlığına durumla ilgili şikayet bulunulduğu öğrenildi. Hastaneye daha öncede tahtakurusu basması ve bazı servislerin tedaviye kapatılması nedeniyle bakanlık tarafından müfettişler gönderilmiş ve olayla ilgili idari tahkikat başlatılmıştı.

HASTANE DEMEYE BİN ŞAHİT LAZIM

Cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerde, hastaların diyalize alındığı küçük odalara çıkan koridor, çöp, kullanılmayan eşya, hortum, kablolar ve daha birçok tıbbi atığın olduğu görülüyor. Aynı eşyaların hastaların diyalize girdikleri odada var oldukları görülürken, tedavi odalarının kapılarının olmadığı ve kapı yerlerinin branda ile kapatıldığı görülüyor.

DİYALİZ HASTALARI ÇARESİZLİK İÇİNDE

Görüntülerde ayrıca, kova, iskele, el arabası, kürek, süpürge, fırça, karton kutuları, boya kutuları ve bunlara ilişkin kullanılan malzemelerin olduğu göze çarpıyor. Steril olmaktan uzak olan tedavi odasının bir yanında ise hastaların tedavi edildiği dikkat çeken görüntülerde, özel bakım eşliğinde tedavi olmaları gereken diyaliz hastalarının çaresiz durumları bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi