Görüş Bildir

Hastaneden mahkum firari

Eğitim ve Araştırma Hastanesinden mahkum firarları artarken, son firarist Mahmut Madıkam’ın E Tipi cezaevinden değil, Açık Tarım Cezaevinde kalan mahkum olduğu bildirildi.

Hastaneden mahkum firari

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği, E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda değil, Açık Tarım Cezaevi'nde kalan tutuklunun hastaneden firar ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün yerel bir gazetede ''Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nden hastaneye kaldırılan Mahmut Madıkmak isimli tutuklu, askerlerin nöbet değişimi sırasında firar etti'' şeklinde bir haber yayınladığı belirtildi.

 

AÇIK CEZAEVİ MAHKUMU

Yapılan incelemede E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda Mahmut Madıkmak isimli bir tutuklunun bulunmadığı kaydedilen açıklamada, hırsızlık suçundan tutuklu Madıkmak'ın dış koruma ve güvenlik görevinin infaz koruma memurları tarafından yapılan Diyarbakır Açık Tarım Cezaevi'nde bulunduğu aktarıldı.

Açık Tarım Cezaevi'nde bulunan adı geçen tutuklunun 14 Aralık 2012 tarihinde Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi amaçlı götürüldüğü, tedavisinin devam ettiği sırada 18 Aralık 2012 tarihinde infaz koruma memurlarının dalgınlığından yararlanarak firar ettiği bildirilen açıklamada, ''22 Aralık 2012 tarihinde yer alan gazete haberine konu olan ve firar ettiği anlaşılan tutuklunun dış koruma görevi Diyarbakır E tipi Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından sağlanan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda değil. Adı geçen cezaevi ile bir ilgisi bulunmamakta ve bahsi geçen haber gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi