Görüş Bildir

Hayalimizdeki Diyarbakır için!

Karaaslan Diyarbakır için bir hayalimiz var. Biz Diyarbakır sokaklarında çocukların özgürce koştuğu, top oynadığı, mutluluk cıvıltılarının hakim olduğu sokaklar hayal ediyoruz. Bu hayalimizi hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz"

Hayalimizdeki Diyarbakır için!

DİYARBAKIR  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Ay yıldızlı bayraklar Diyarbakır sokaklarında dalgalandıkça bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Diyarbakır için bir hayalimiz var. Biz, Diyarbakır sokaklarında çocukların özgürce koştuğu, top oynadığı, mutluluk cıvıltılarının hakim olduğu sokaklar hayal ediyoruz. Bu hayalimizi hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz." dedi.

Karaaslan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaretinde partililer ve terör mağduru vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ı çok sevdiklerini ve önemsediklerini belirtti.

İL BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI      

Son dönemlerde yaşananlardan sonra akılları ve fikirlerinin Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de olduğunu, Diyarbakır halkının huzurunu ve mutlu olmasını istediğini kaydeden Karaaslan, Türkiye'de meşru yollarla her şeyin elde edilip, çözüme kavuştuğunu aktardı.

Karanlık odakların maşası olan terör örgütlerinin, en çok bölge insanına zarar verdiğini, kentin huzursuzluk ve terör nedeniyle yaşanan yıkımları istemediğini vurgulayan Karaaslan, Diyarbakır insanının çocuklarının çok iyi şartlarda, iyi okullarda okumasını istediğini anlattı.

DİYARBAKIR'A YÖNELİK HAYAL

Terör saldırılarından dolayı zarar gören Sur ilçesini ihya etmek için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarına dikkati çeken Karaaslan, Sur içinin "Ben Diyarbakırlıyım" diyen herkesin bir yaşanmışlığının bulunduğunu, sokaklarında hayatının bir dönemini geçirdiğini, alışveriş yaptığı, top oynadığı bir yer olduğunu kaydetti.

Sur içinin medeniyetin beşiği olduğuna işaret eden Karaaslan, bütün yıkımların kalıntılarını kaldıracaklarını, ülke ve Sur için çok güzel bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Hiç kimsenin kentin terörle anılmasını istemediğini vurgulayan Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır denince kimsenin aklına silahlar, bombalar ve terör örgütleri gelsin istemiyoruz. Bu şehir bunu hak etmiyor. Bu şehir çok daha güzel günleri hak eden bir şehir. Biz de samimiyetle hep birlikte el ele vererek, bunu başaracağız. Sur içinde çok hummalı bir çalışma devam ediyor. Kültür Bakanlığı tarihi eserleri onarıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni yapılacak yerler için projelerini hazırladı. Bir taraftan TOKİ konut sorununu çözmekte. Bir taraftan esnafa yönelik olarak, ticareti canlandırmak için sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapılıyor."

ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİYORUZ

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini aktaran Karaaslan, bu ülke üzerine oynanan oyunların hepsinin gün yüzüne çıktığını bildirdi.

Her şehit acısının sadece o ailenin yüreğine değil, herkesin yüreğine düştüğünü ifade eden Karaaslan, bu topraklarda yaşamanın, bu coğrafyaya sahip çıkmanın ve bunu geleceğe taşımanın sorumluluğunu omuzlarında taşıdıklarını vurguladı.

"Ay yıldızlı bayraklar Diyarbakır sokaklarında dalgalandıkça bu ülkeye hiçbir şey olmaz." diyen Karaaslan, "Diyarbakır için Samsun milletvekili olarak bir hayalim var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bir hayali var. O hayalde şu, biz Diyarbakır sokaklarında çocukların özgürce koştuğu, top oynadığı, mutluluk cıvıltılarının hakim olduğu sokaklar hayal ediyoruz. Biz güzel ve mutluluk dolu bahsettiğim konularla gündeme gelen efsaneler, medeniyetler şehri, sahabeler şehri bir Diyarbakır hayal ediyoruz. Bu hayalimizi hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi