Görüş Bildir

Hayatını kaybeden personelin ailesine kampanyayla ev

Diyarbakır'ın Sur Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, geçen yıl hayatını kaybeden 4 çocuk babası teknik personel için başlatılan kampanya ile ailesine ev alındı.

Hayatını kaybeden personelin ailesine kampanyayla ev

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, geçen yıl hayatını kaybeden 4 çocuk babası teknik personel için başlatılan kampanya ile ailesine ev alındı.

Merkez Yenişehir ilçesinde 9 Kasım 2017'de bir apartmanın 6'ncı katında bulunan evinin penceresindeki klimayı çıkarmak isterken düşerek hayatını kaybeden 4 çocuk babası Mehmet Şerif Özlü'nün (42) ailesine ev alınması için Valiliğin onayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın desteğiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce kampanya düzenlendi.

Yaklaşık 3 ay süren kampanyaya kurum personelinin yanı sıra diğer kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından ve başka illerden hayırseverler katkıda bulundu.

Toplanan para ile alınan evin tapusu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mahmut Akbaş tarafından aileye teslim edildi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden, kurumda teknik personel olarak görev yapan Özlü'nün çok çalışkan olduğunu söyledi.

Özlü'yü kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getiren Akbaş, "Olay günü personelimiz benden iki gün izin alarak evinin klimasını değiştirmek için eve gitti. İş yerinden ayrıldıktan bir kaç saat sonra Özlü'nün hayatını kaybettiği haberini aldık. Ailenin ekonomik durumunu öğrenince geride kalan ailesine eşine ve çocuklarına yardımda bulunmak istedik." dedi.

Özlü'nün ailesi için yardım kampanyası düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Akbaş, Valiliğin onayı İl Müdürü Atalar'ın desteğiyle hayata geçirdikleri kampanyaya hayırseverlerin büyük destek sunduğunu belirtti.

Akbaş, kampanyaya katkı sunan herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Rahmetli arkadaşımızın kurum içerisindeki görev aşkı, insanlarla ilişkisi, güler yüzlülüğü herkesi etkilemişti. Hayatını kaybettiğinde ona karşı bir görevimizin olduğunu anladık. Geride kalan dört yetimin acısı bizi daha çok yaraladı. Bizi en çok etkileyen de tapuyu verirken çocukların gözlerindeki mutluluk. Bu mutluluğu gördükten sonra iyi ki böyle bir kampanya düzenledik iyi ki bu yetimlere el uzattık. Bundan dolayı da çok çok mutluyuz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi