"Hayırda hayır vardır"

Bakan Kılıç: ''Madem bugün mahkemeye gelmek, 12 Eylül davasına müdahil olmak, darbecilerden hesap sormak, kendileri (muhalefet) açısından bir haktır, o zaman 'hayırda hayır vardır' dedikleri milletten özür dilemek, kendilerinin boynuna bir borçtur''

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 12 Eylül davasına ilişkin, ''Madem bugün mahkemeye gelmek, 12 Eylül davasına müdahil olmak, darbecilerden hesap sormak kendileri (muhalefet) açısından bir haktır, o zaman 'hayırda hayır vardır' dedikleri milletten özür dilemek, kendilerinin boynuna bir borçtur'' dedi.

Hüsnü Tandoğan Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Kastamonu 4. Olağan İl Kongresine katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, partilerinin kurulmasından bu yana 11, iktidara gelmelerinden bu yana ise 10 yıl geçtiğini anımsatarak, ''Sevgili Kastamonulular, biz yorulmak nedir bilemeyiz, durmak nedir bilemeyiz. Uyumak, kenara çekilmek, bunlar bize yakışmayan davranışlar'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Konya İl Kongresine katıldığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

''Yani 'ben dünya lideriyim, Türkiye'deki toplantılara, kongrelere katılamam' gibi bir düşünceye hiçbir zaman girmedi. Bizim başbakanımız bazı siyasetçiler gibi bir ülkeyi ziyaret edip, hemen dönmeyi düşünmüyor. Çin Halk Cumhuriyeti gibi büyük bir ülkenin üç değişik noktasında, ülkemizin çıkarları, hem küresel ilişkilere vereceği katkı ve desteği masaya yatırıyor. Biz durmak ne bilmeyen bir genel başkanla çalışıyoruz. Öyle bir Başbakanla çalışıyoruz ki, sürekli ülkesinin çıkarlarını korumak için çalışıyor. Sürekli ülkesinin değişik bölgelerinde halkı ile kucaklaşmaya ve yatırımlara gayret ediyor. Ekonomi, iç politika, dış politika, terörle mücadele, eğitim, sağlık, spor, onlarca başlık altında yüzlerce problemi çözmek için çalışıyor. Her ayın bir gününü, gençlik kolları, kadın kolları, il teşkilatı, il genel meclisi üyeleri ve belediye başkanlarına ayırıyor. Bu kadar çalışma sevdalısı bir başbakan, bu kadar çalışma aşkıyla yanıp tutuşan bir genel başkan, bu kadar, milletine, devletine, bayrağına, toprağına hasretle aşık olan, adam gibi bir adam. Partimiz kurulalı 11 yıl oldu, bizi eskitti diyebilir miyiz? 'Bu bir bayrak yarışıdır' diyoruz. Bayrağı kapan, başbakanımızın ardından yürür gider.''

Bakan Kılıç, milletin kimin bakan, il başkanı, belediye başkanı olduğuna bakmadığını, bu hizmet yarışının başında Recep Tayyip Erdoğan'ın olup olmadığına baktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Nefesimiz yettiğince, el verdiğince çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Kastamonu'nun ne özlemi varsa AK Parti iktidarı döneminde gerçekleşti, gerçekleşmeye de devam ediyor. Biz 11 yıllık iktidarımız döneminde havanda su dövmedik. Biz çalıştık, çok çalıştık. Taş üstüne taş koymak için çalıştık. Bugün, her türden uçağın inebileceği devasa bir havaalanı Kastamonu'ya kazandırılıyor. Yine yolda gördük ki Ankara-Çankırı-Kastamonu yolu, dağları aşarak geldiğimiz o yol, yaklaşık 400 milyon TL'ye bir tünel projesiyle otoyol haline dönüşecek. Hani diyoruz ya, 'hayaldi gerçek oldu' diye. Kastamonu Üniversitesi hayaldi gerçek oldu, Kastamonu Tıp Fakültesi hayaldi gerçek oldu, tünel hayaldi gerçek oluyor, havaalanı hayaldi gerçek oluyor. Kastamonu'nun hayalleri bir bir gerçekleşiyor. Elbette dil uzatan çok olacak. İş yapmayan laf üretiyor, proje üretmeyen, dedikodu üretiyor. Bir proje ortaya koyamayan elbette sizi eleştirecek. Bizim bu konulara ayıracak 1 dakikamız olmamalı. AK Parti'nin hedefleri çok büyük, AK Parti'nin adımları da çok büyük. Bizim adımlarımıza ulaşmaları için lafla uğraşmayı bırakıp, koşmaya başlamaları lazım.''

Önümüzdeki süreçte yapılacak projelere de değinen Kılıç, Kastamonu'da Ilgaz Dağı'na dikkatleri bu bölgeye çekecek yeni bir kayak tesisi kazandıracaklarına işaret ederek, ''Biz bu kadar büyük projelere imza atarken, önce Allah'a daha sonra da 10 yıldır arkamızda duran milletimize güveniyoruz'' dedi.

-12 Eylül davası-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, muhalefetin, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan 26 maddelik anayasa değişikliğine, ''hayırda hayır vardır'' diyerek karşı çıktığını hatırlattı.

''Benim Kastamonulu kardeşlerim, milletvekilleriyle kapı kapı, yayla yayla dolaşarak bu 26 maddelik anayasa paketini vatandaşlarına anlatırken, onlarsa 'anayasaya ret oyu verin, hayır oyu verin' dediler. Fakat geçen hafta geldiler. Mahkeme kapılarına dayandılar. '12 Eylül darbecilerine biz de hesap soracağız' diye tutturdular'' ifadesini kullanan Kılıç, şunları kaydetti:

''12 Eylül darbecilerinden hesap sormadan önce, kendi vicdanlarına şunun hesabını sorsunlar. Madem bugün mahkemeye gelmek, 12 Eylül davasına müdahil olmak, darbecilerden hesap sormak kendileri açısından bir haktır, o zaman 'hayırda hayır vardır' dedikleri milletten özür dilemek, kendilerinin boynuna bir borçtur. Mahkemeden önce milletle hesaplaşsınlar.''

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından, il genelinde üç dönem ilçe başkanlığı yapan partililere plaket takdim etti.

Mevcut İl Başkanı Metin Çelik'in seçime tek liste ile girdiği kongrenin divan başkanlığını AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yaptı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz