Görüş Bildir

HDP 'Alternatif Bilim Kurulu' oluşturacak

HDP MYK toplantısı sonrası Eş Genel Başkan Mithat Sancar açıkladı: "Tartıştığımız konulardan biri de HDP olarak bir Alternatif Bilim Kurulu oluşturmaktı. Bütün ilgili bilim dallarından insanlarımızın katılacağı bir bilim kurulu oluşturmak için gerekli görevlendirmeleri ve gerekli kararları görüştük. Bu yönde girişimlerimiz de hemen bugün başlayacaktır."

HDP 'Alternatif Bilim Kurulu' oluşturacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, korona virüsü salgınına karşı Alternatif Bilim Kurulu oluşturmayı Merkez Yürütme Kurulu’nda görüştüklerini ve girişimlere başlayacaklarını açıkladı.

Ankara’da bulunan evinde partisinin sosyal medya hesabından canlı olarak açıklamalarda bulunan Sancar, bugün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararlara ilişkin bilgi verdi.

ULUSAL KRİZ KOORDİNASYON MERKEZİ ÇAĞRISI

Dünyayı tehdit altına alan ve Türkiye’de de hızla yayılan koronavirüs salgınına ilişkin konuşan Sancar, salgına karşı “Ulusal Kriz Koordinasyon Merkezi” oluşturulması gerektiği çağrısında bulunarak, “MYK’da tartıştığımız konulardan biri de HDP olarak bir Alternatif Bilim Kurulu oluşturmaktı. Bütün ilgili bilim dallarından insanlarımızın katılacağı bir bilim kurulu oluşturmak için gerekli görevlendirmeleri ve gerekli kararları görüştük. Bu yönde girişimlerimiz de hemen bugün başlayacaktır. Topluma güvenli bilgiyi aktaracak bir odak oluşturacağız. Toplumun her şeyden önce güvenceli hayata ihtiyacı var. Halkın güvenliğini esas alan bir merkez kurulmalı. Acil ihtiyaç toplumu korumaktır. Bütün kamu kaynakları bu alana aktarılmalı. Meclis’te bu konuda kanunlar çıkarmak için hemen gündemini değiştirmeli ve çalışmalarını sürdürmelidir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi