HDP AYM’ye gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itirazın reddedilmesinin ardından, Demirtaş ve Yüksekdağ için Perşembe günü Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacak.

HDP AYM’ye gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Partinin eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Yüksekdağ için bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacak.

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Yüksekdağ'ın, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada ifadesinin tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alınmasına dün karar verdi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliği, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı aracılığıyla yaptığı serbest bırakılma talebinin reddedilmesine 14 Kasım’da karar vermişti.

Talebi değerlendiren üst mahkeme daha önce verilen kararda, herhangi bir isabetsizlik görülmediği, kararın usul ve yasaya uygun olduğunu gerekçe göstererek, söz konusu itirazı reddetmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz