Görüş Bildir

HDP-DBP'ye operasyon!

HDP ve BDP İl ile ilçe teşkilatlarına operasyon düzenlendi. Ev ve işyerlerinde yapılan aramadan sonra 55 kişi gözaltına alındı.

HDP-DBP'ye operasyon!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 55 kişi yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınanların işyeri ve evlerinde de arama yapıldığı belirtildi.

ŞAFAK OPERASYONU

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, polis belirlenen adreslere dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında aralarında HDP İl Eş Başkanları Cabbar Leygara, Gülşen Özen, DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ve HDP ile DBP'nin ilçe eş başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı. Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen operasyon kapsamında polisin aramaları gün boyu devam etti.

KİMLER GÖZALTINDA

HDP ve DBP'nin Diyarbakır İl Eş Başkanlarının yansıra, gözaltına alınanlar arasında şu isimlerde yer alıyor. HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Abbas Ercan, HDP Yenişehir İlçe Eş Başkanı Belgin Diken, DBP Yenişehir İlçe Eş Başkanı Şaban Turan, HDP Bağlar ilçe Eş Başkanı Hatice Makas, HDP Bağlar ilçe Eş Başkanı Yaşar Tanrıkulu, DBP Çınar ilçe Eş Başkanı Ayşe Kızılkan ve Mahmus Uslu, HDP Çınar İlçe Eş Başkanı Sedat Demirtaş, Bismil İlçe Eş Başkanı Habib Akıncı, DBP Bismil İlçe Eş Başkanı Gürbet Yalçınkaya, HDP Lice İlçe Yöneticisi Osman Ağın, DBP Lice İlçe Eş Başkanı Murat Akgün, HDP Çüngüş İlçe Eş Başkanı Birgül Eser, Çermik İlçe Eş Başkanı Ahmet Karakaç, DBP Çermik İlçe Eş Başkanı Emine Aydın, HDP Silvan İlçe Eş Başkanı Hulya Biçen, Hazro İlçe Eş Başkanı Fesih Balbey ve Meryem Aslan, DBP Kocaköy İlçe Eş Başkanı Hadi Kaya, Silvan İlçe Eş Başkanı Hacı Yazıcı, Çermik İlçe Eş Başkanı  Hayati Deniz, Çermik İlçe Eş Başkanı Emine Aydın, Çermik İlçe Eski eş Başkanı Nevzat Güler.

AHLAT OVAKIŞLA BELDESİ

Öte yandan, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Eşbaşkanlar Demir, Karakoç ile belediye meclis üyeleri Mustafa Toprak ve Yaşar Köçeroğlu, dün sabahah saatlerinde polis ve jandarmanın evlerine yaptığı operasyonda gözaltına alındı. Eşbaşkanlar ve mecilis üyelerinin 'Silahlı Terör Örgütüne üye olmak ve örgüte yardım-yataklık' suçlarından gözaltına alındıkları belirtildi. 4 şüpheli, sorgulanmak üzere Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ŞANLIURFA'DAKİ OPERASYON

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü propagandası" suçundan adliyeye sevk edilen HDP İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü ve parti üyesi 3 kişi Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Devam eden soruşturma nedeniyle emniyet güçlerinin talebi üzerine Sürücü ve beraberindekiler için ek gözaltı karar çıktı.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Şüpheliler, adliyedeki işlemlerinin ardından tekrar Mehmet Akif İnan Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Sürücü ve parti üyesi 3 kişi, sorgularının devamı için tekrar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Sürücü ve beraberindekiler 5 Ekim 2016'da gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi