'HDP Kandilin ağzına bakıyor'

HDP'nin referanduma dair "hayır" tavrını Diyarbakır'da sert dille eleştiren Eker, "PKK'nın talimatlarına uymaktan ve onlara karşı sessiz durmaktan başka yaptığı hiçbir şey yok. Kandile ve PKK'nın ağzına bakıyor"

'HDP Kandilin ağzına bakıyor'

HDP'nin referanduma dair "hayır" tavrını Diyarbakır'da sert dille eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "PKK'nın talimatlarına uymaktan ve onlara karşı sessiz durmaktan başka yaptığı hiçbir şey yok. Kandile ve PKK'nın ağzına bakıyor" derken, "Reformla Türkiye'nin önünü açacağız ve Türkiye ekonomi, siyasi, demokratik ve medeniyet inşa etme hedefleri sürecine çok daha hızlı adımlarla yaklaşacak." dedi.

ŞUBAT AYI İL DANIŞMA MECLİSİ

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca koordine edilen "Şubat Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı" bir otelde düzenlendi. Danışma Meclisi toplantısı, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, divan başkanlığının oluşturulmasından sonra, konuşmalara geçildi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'ın yansıra, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mutbettin Arzu, İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Merkez dahil 17 İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda partili ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

İl Başkanı Dara'nın kısa açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Eker, nisan ayında yapılacak referandumda milletin kararının önemli olduğuna vurgu yaparak, Türkiye'nin daha rahat kalkınması, meselelerini daha kolay çözebilmesi ve duasını aldığı mazlumların hakkını savunabilmesi için bir sistem değişikliğine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Eker, şöyle konuştu:

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

"Bu milletin gönlünde Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan sevgisi var. Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir endişesi yok, milletin gönlünde yeri hazır. Cumhurbaşkanımızın gönlünde ve yüreğinde millete hizmet var, milletin önünü açma var. Milleti tarih önünde devraldığı bir noktadan daha ileri bir noktaya taşıma azmi ve kararlılığı var."

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte koalisyon hükumetlerinin ebediyen tarihin çöplüğüne atılacağını kaydeden Eker, artık eskisi gibi olmayacağını ve istikrarlı bir hükümet kurulacağını ifade etti.

CHP VESAYETÇİ, BÜROKRATİK OLİGARŞİ

Kendilerinin bürokratik vesayetle ve bürokratik oligarşiyle mücadele ettiklerini belirten Eker, "Anamuhalefet partisinin 'rejim tehlikeye giriyor, rejimi değiştiriyorlar' söylemleri cehaletten öteye bir anlam taşımamaktadır. CHP'nin lügatında hayırcılıktan başka bir kelime yok. Birinci boğaz köprüsünden bugüne kadar bu milletin hayrına ne zaman hayırlı adım atıldıysa, hangi reform yapıldıysa CHP engellemek için uğraştı. Herşeye 'hayır' diyor. Ne getirilse 'hayır' diyor. CHP'nin kafası vesayetçi ve bürokratik oligarşiden sürekli besleniyor. Biliyoruz ki CHP'nin milletle barışmaya ve buluşmaya niyeti yok. Çünkü milletle barışsa ve milletin değerlerine saygı duysa mutlak surette bu aziz millet o partiye oy verir. Yeter ki milletin değerlerine hakaret etmesin. Millete kendi istekleri dışında oy verdikleri zaman aziz milletimize 'bidon kafalılar' demesin. Ama bunların böyle bir şey yapmaya niyeti yok." diye konuştu.

KANDİLİN VE PKK'NIN AĞZINA BAKIYOR

HDP'nin adının içerisine barış ve demokrasi koyduklarını ancak uygulamalarında barış ve demokrasinin olmadığını dile getiren Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"HDP'nin, terör örgütü PKK'nın talimatlarına uymaktan ve onlara karşı sessiz durmaktan başka yaptığı hiçbir şey yok. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla ve Çerkez'iyle bu milletin yararına olan bir şeyde onların bir katkısı yok. Kandile ve PKK'nın ağzına bakıyor. Halbuki onlara karşı durması lazım. Halk sana oy verdiğinde 'Gel memleketin meselelerine çözüm üret' dedi. Halk sana nereden geldiği ve hangi karanlık odaklara hizmet ettiğini bilmeyen PKK teröristlerine, onların açtıkları çukur ve barikatlara destek ol diye oy vermedi."

ÇIKAR VE MENFAAT BİRLİĞİ BULUNUYOR

Türkiye'nin tarihinin en zorlu döneminden geçtiğini dile getiren Eker, FETÖ'nün ülkedeki dindar insanların duygularını istismar ettiğini belirtti.

Eker, "Onlardan topladıkları paraları alıp Avrupa, ABD'de Müslümanların, Türkiye'nin ve AK Parti'nin aleyhine faaliyet yapan karanlık lobilere aktardılar. Sadece lobi şirketine geçen sene FETÖ terör örgütü elemanlarının bir tek Türkiye aleyhine lojistik yapsın diye verdikleri para 8 buçuk milyon dolar. Bu kadar hain ve zalimler." ifadelerini kullandı.

"FETÖ, PKK ve DEAŞ'ın arasında çıkar ve menfaat birliği var." diyen Eker, konuşmasını şöyle tamamladı:   "Bunların hepsi aynı yerlerden besleniyor. Kablolar birbirine bağlı o kablolar da birtakım karanlık enerji odaklarına bağlıdır. Türkiye'nin Türkleri, Kürtleri, Arapları, Çerkezleri, Boşnakları ve bütün mazlum coğrafyaları temsil ettiği için Türkiye'ye karşı hain bir ittifak var. Reformla Türkiye'nin önünü açacağız ve Türkiye ekonomi, siyasi, demokratik hedeflerine ve medeniyet inşa etme hedefleri sürecine çok daha hızlı adımlarla yaklaşacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz