HDP Mitingindeki patlamada 4 ölü 100’den fazla yaralı

Bugün Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda HDP’nin düzenlediği mitingde meydana gelen patlama sonrası kanlı bilanço ortaya çıkmaya başladı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre patlama sonucu 4 ölü ve 100’den fazla yaralı var.

HDP Mitingindeki patlamada 4 ölü 100’den fazla yaralı

5 Mayıs Cuma günü yani bugün 17:55 sıralarında meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü ve 100’den fazla yaralı olduğu bildirildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Patlama elektrik trafosu yakınında bulunan çöp kutusuna bırakılan bombanın patlayarak trafoyu da patlatması sonucu oluştu.

Patlama sonrası HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tüm siyasi parti liderleri Diyarbakır halkını provokasyonlara karşı uyarırken insanların demokratik tepkilerinin sandıkta gösterilmesi istendi.

İşte siyasilerin açıklamaları;

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU

Başbakan Davutoğlu: "(Diyarbakır'daki patlama) Vali beyle biraz önce konuştum, gerekli talimatları verdim. Buradan bütün Türkiye'ye özellikle de Diyarbakır'lı kardeşlerime sesleniyorum: Lütfen istismarlara, provokasyonlara karşı uyanık olalım. Bu konuyu hiç kimse provoke etmemeli"

'ye geçmişte yapılan bazı saldırıları, Adana'da, Mersin'de nasıl faili bulmuşsak; - bunun bir saldırı mı, kaza mı olduğu belli değil ama - ne varsa arkasında çıkaracağız, hesabını da sorarız. Ben Başbakan olarak, AK Parti'ye yapılan saldırıyı nasıl en sert şekilde karşılarsam; MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye, HÜDAPAR'a yapılan saldırıyı da kınar, onun için de gerekli tedbiri alırız."

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır'da meydana gelen patlamaya ilişkin, "Biz gerek Dicle Elektrik'i gerekse TEİAŞ'ı ve ilgili arkadaşları olay yerine gönderdik. Trafoda yapılan incelemelerde bu patlamanın trafodan kaynaklanmadığı çok açık bir şekilde bana bildirildi" dedi.

Bir süredir seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'de bulunan Yıldız, Melikgazi Belediyesi'nin Kiçikapı'daki açılışı öncesinde basın mensuplarının Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlamayla ilgili sorularını yanıtladı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Diyarbakır'da meydana gelen patlamada yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bu olay, bütün boyutlarıyla araştırılacak, tetkik edilecek. Nedir, önce olayın ne olduğunu anlamak gerekiyor, aydınlatılmasını beklemek gerekiyor. Onun üzerine daha kapsamlı değerlendirmeler yapmak gerekir. Ama bu tür durumlarda sağduyuyu muhafaza etmek önemli" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "(Diyarbakır'daki patlama) Umarım yetkililerin yaptığı açıklama doğru olur. Yani 'trafo patlamıştır, başka bir sabotaj olmamıştır' diye umuyorum, öyle olmasını da diliyorum. Yaralılara da buradan acil şifalar diliyoruz. HDP'nin bu arada mitingini iptal etmesi de bence sorumluluk gereği olarak da güzel bir davranış."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler