HDP nöbeti 40. Günde!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan HDP'nin başlattığı oturma eylemleri 40'ıncı gününe girdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısındaki Lise Caddesi'nde süren otarma eylemi nöbetine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, görevden alınan Dr. Selçuk Mızraklı, TJA aktivistleri, Barış Anneleri katıldı.

HDP nöbeti 40. Günde!

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen, önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın görülecek duruşmasını hatırlatarak, Yüksekdağ’ın parlamentoda tek kadın Eş Genel Başkan olduğunu ve rehin alınmasının kadın kazanımlarına, kadın haklarına, özgürlüğe ve kadınların kamusal alandaki varlığına yönelik bir saldırının bir parçası olduğunu iddia etti.

DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ise “Biz kadınlar bu faşist erkek egemen düzeni değiştireceğiz. Biz kadınlar Kürdün, Türkün, işçinin özgürlüğü içinde mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da yaptığı kısa konuşmada, şunları söyledi: “ Kürt meselesindeki çözümsüzlükte ısrar, ülkede yoksulluğa acıya neden olmakta. Daha düne kadar kayyum atadıktan sonra uygulamaya geçirdiği bir oyun aslında kendi eliyle deşifre olmuş durumda.” diye belirtti.

ANNELER EL ELE VERSİN

Azadi Partisi Başkanı Ayetullah Aşiti, kayyumlara karşı başlayan eylemlerin her geçen gün daha da artarak devam edeceğini söyledi. Batman Barış Anneleri Meclisi üyesi Sultan Azboy eba asker, polis ve HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen annelere seslenerek, “Bu savaşı bitirelim. Kana doyduk. Artık barış gelsin bu ülkeye. Sokakta, dağlarda, gençler ölüyor. Tüm anneler el ele verin kan dursun. Yeter artık” çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz