Görüş Bildir

HDP: Tutuklu milletvekili Zeydan kelepçelenmeyi kabul etmediği için hastaneye götürülmedi

HDP, Edirne Cezaevi'nde Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte aynı odada kalan Hakkari Milletvekili Abdulah Zeydan'ın, kelepçe ile götürülmeyi redettiği için hastaneye götürülmediğini açıkladı.

HDP: Tutuklu milletvekili Zeydan kelepçelenmeyi kabul etmediği için hastaneye götürülmedi

HDP Genel Merkezi, Edirne Cezaevi'nde kalan ve midesinde rahatsızlık bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın avukatları aracılığı ile gönderdiği açıklamayı paylaştı. HDP'li Zeydan, midesindeki rahatsızlıktan dolayı yaklaşık 20 gün önce kelepçe takılmadan Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğünü, tetkikler ardından rahatsızlığın teşhisi için kolonoskopi yapılması gerektiği söylendiği ve bunun için 15 Ağustos'ta hastaneye götürüleceği bilgisi verildiğini söyledi. Kolonoskopi için 5 gün boyunca ağır perhiz ve ilaç tedavisi uyguladığını belirten Abdullah Zeeydan, açıklamasının devamında şöyle dedi:

KELEPÇEYE İTİRAZ ETTİĞİ İÇİN

"Hastaneye götürüleceğim vakit gelince, İçişleri Bakanlığı'na bağlı jandarma personeli, aldıkları talimat gereği kelepçe takılacağını söyledi. Bunun üzerine, polisi katleden IŞİD'liye kelepçe takma talimatı vermeyen İçişleri Bakanlığı'nın, halkın iradesini temsil eden HDP milletvekiline kelepçe takılması talimatını kabul etmediğimi, bunu kabul etmem durumunda halkın iradesine saygısızlık yapmış olacağımı beyan ettim. İçişleri Bakanlığı'nın milyonların iradesini temsil eden ve halen dokunulmazlığı devam eden bir milletvekiline kelepçe dayatması, AKP iktidarının halkımıza karşı kin ve nefretinin pratikleşmesidir. Neye mal olursa olsun, halkımızın bize emaneti olan temsil iradesini, halkımıza layık bir şekilde ve onurla taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi