HDP ve DBP’liler Cizre için oturma eylemi yaptı

Hakkari'de, Halkların Demokratik partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 9 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak'ın Cizre ilçesine destek amaçlı basın açıklaması yaptı.

HDP ve DBP’liler Cizre için oturma eylemi yaptı

HDP ve DBP il Örgütlerinin düzenlediği ortak basın açıklaması, HDP Hakkari il binası önünde yapıldı. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, HDP ve DBP il yöneticilerinin yanı sıra 150'ye yakın vatandaşın katıldığı oturma eylemi yaklaşık 40 dakika sürdü. Oturma eyleminin ardından basın açıklamasının metni HDP Hakkari il Eş Başkanı Zeynep Besi Dara okudu.  HDP İl Eş Başkanı Dara, "Açıkça beni başkan yaptırtmadınız, 400 vekil vermediniz o yüzden bunlar yaşanıyor dediği söylemleri ve 400 vekil verin huzur gelsin gibi akıl dışı açıklamaları ruh sağlığının yerinde olmadığını da göstermektedir. Her şeyi kendisinde merkezileştirmeye çalışan bir kişinin bu ülkeyi yönetmesi beklenemez. Tarihte diktatörlük anlayışının her seferinde uğradığı hazimet ortadadır. Türkiye ve Kürdistan halkları bu savaşın Erdoğan'ın sarayının savaşı olduğunu çok iyi görmekte, bu yüzden bu kirli savaşa karşı artık tepkilerini de çok net ortaya koymaktadır" dedi.

Dara, Cizre'de yaşananlara ilişkin olarak şunları söyledi: "9 gündür tüm dünya ile irtibatı olmayan Cizre'de bu sadece kamuoyuna yansıyan ölümlerdir. Ya görmediğimiz, bizlere ulaşmayan bilgiler, belki de tablo görünenden daha vahimdir. Şu anda su ve sağlık ihtiyacı karşılanamıyor."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz