Görüş Bildir

HDP'li Bilgen: Karamollaoğlu'nun çağrısı önemli

HDP'li Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun sözlerini değerlendirdi.

HDP'li Bilgen: Karamollaoğlu'nun çağrısı önemli

Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu bugün basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda biraraya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

"İNŞALLAH BİZ ZİYARETE GİTMEDEN DEMİRTAŞ ÇIKAR"

Kendisinin de Muharrem İnce gibi Demirtaş’ı ziyaret edip etmeyeceği sorulan Karamollaoğlu, “Demirtaş’ın aday olmasına engel yoksa kanunen fikirlerini topluma anlatması için tutukluluk halinin sona erdirilmesi gerekir. İnşallah biz gitmeden o çıkar. Bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar. İnşallah Demirtaş kısa zamanda tahliye edilir. Bunu yapmak hükümet yönünden de toplumda erdem olarak algılanır kanaatindeyim. Bunu ümitle bekliyorum” dedi.

Karamollaoğlu’nun bu açıklamalarını sitemize değerlendiren HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, cumhurbaşkanı adaylarından birisinin cezaevinde tutuklu olmasının seçimlerin adil yapılmasının handikaplarından birisi olduğunu söyledi.

"ADAYLARIN EŞİT YARIŞABİLECEĞİ KOŞULLAR KONUSUNDA TUTUM ÖNEMLİDİR"

“Adayların birbirleriyle ilgili duyarlılık sergilemeleri ve bu süreçte eşit yarışabileceği koşulların oluşturulması konusunda tutum sergilemeleri oldukça önemlidir” diye konuşan Bilgen, siyasetçilerin topluma bu şekilde örnek davranışlar sergilemelerini önemli bulduklarını da ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi