HDP'li Irmak: Halkımız barıştan yana tercihini yapacak

HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak oyunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Nihat Akdoğan ise, 23 Nisan ilköğretim okulunda kullandı.

HDP'li Irmak: Halkımız barıştan yana  tercihini yapacak
Hakkari'de 1 Kasım Milletvekili Genel seçimlerine halkın katılım oranı yüksek oldu. HDP'li Hakkari Milletvekilleri; Selma Irmak ve Nihat Akdoğan ile Hakkari Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız da oylarını kullandı. HDP Hakkari Milletvekilleri Nihat Akdoğan, oyunu 23 Nisan ilköğretim okulundaki 1078 numaralı, Selma Irmak ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'deki 1016,  Belediye eş başkanı Fatma Yıldız ise, oyunu 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki 1087 mumaralı sandıklarda kullandı. Polisin geniş önlem aldığı Biçer Mahallesi'ndeki TOBB'ye gelen Irmak, 1016 numaralı sandıkta oyunu kullanan HDP'li Irmak burada gazetecilere açıklama yaptı. Irmak, halkımız tekrar iradesini kullanarak, tercihini yapacağına inandığını belirtirken şöyle dedi:
"Tercihini barıştan yana yapacak.Tercihini kardeşlikten, demokrasiden, birlikte olmayla yapacak. Cenazeler gelmesin diye oy kuyllanacak. Anneler daha fazla ağlamasın ve bu ülke dikdatörlere kalmasın diye oyunu kullanacak. Bir kez daha söylüyoruz. Bu ülkede biz savaş yaptırmayacağız ve hiç kimseyi diktatör yaptırmayacağız. Onun için de oyumuzu barışa, kardeşliğe, kadın özgürlüğüne, gençliğe, ezilenlere, bu ülkenin emekçilerine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah."Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz