Görüş Bildir

HDP’nin Diyarbakır mitingine çağrı

HDP’nin “Onurlu barış için demokratik çözüm” şiarıyla 22 Temmuz’da Diyarbakır’da düzenleyeceği mitinge katılım çağrısında bulunan Tertip Komitesi üyeleri, “Savaşın son bulması için hep birlikte haykırmalıyız” dedi.

HDP’nin Diyarbakır mitingine çağrı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 22 Temmuz’da “Onurlu barış için demokratik çözüm” şiarıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting düzenliyor. Çevre illerden de katılımın sağlanacağı mitinge ilişkin çalışma yürüten HDP’liler, halkı mitinge davet etti. Özellikle Diyarbakır ve ilçelerinde HDP’li vekiller ve yöneticiler, sokak sokak gezerek bildiriler dağıtıyor.

İstasyon Meydanı’nda Pazartesi günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek olan mitingde, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek halka hitap edecek. Mitingde, Çarnewa ve Koma Azad da ezgileriyle sahne alacak.

‘KADINLAR SAVAŞA DUR DİYECEK’

Tertip Komitesi üyeleri, mitinge katılım çağrısında bulundu. Miting Tertip Komitesi üyesi Arzu Kızılkaya, ülkenin 40 yıldır savaş ortamında olduğunu belirterek, bu savaşın bütün toplumu etkisi altına aldığını söyledi. Yaşanan savaş ortamında “Dur” demek amacıyla mitingi düzenlediklerini ifade eden Kızılkaya, “Özellikle kadınlar savaşın en büyük kaybedeni oluyor. Bu nedenle özellikle kadınlar bu savaşa dur diyecek. Bu savaşa karşı sesimizi yükseltmeliyiz” çağrısında bulundu.

‘SAVAŞIN SON BULMASI İÇİN HAYKIRMALIYIZ’

Tertip Komitesi üyesi Muhhamed Erkiz de, HDP’nin savaş politikalarına karşı olduğunu ve savaşın topluma hizmet etmediğini belirterek, “Savaş politikalarına karşı durmak için mücadele ediyoruz. Savaşa karşı demokratik siyaset ve demokratik çözümün ön planda olması gerekiyor. Savaş sadece halkları bir birine düşmanlaştıran bir araçtır. Buna karşı bizler tüm toplumsal kesimleri, halkları, savaşa karşı ses çıkarmak için 22 Temmuz’da İstasyon Meydanı’na çağırıyoruz. Savaşın son bulması için hep birlikte haykırmalıyız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi