Görüş Bildir

HDP'nin hayır ziyaretleri!

DBP, HDP ve DTK yöneticilerinden oluşan bir grup, Diyarbakır'daki Kürt siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine; "hayır" ziyaretleri yapıyor.

HDP'nin hayır ziyaretleri!

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili İmam Taşçıer ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanlık Divan Üyesi Gülistan Akel’den oluşan heyet, Diyarbakır’da önceki gün başlattığı Kürdistanı parti ve STK'ları "hayır" desteği için yürüttüğü ziyaretler sürüyor.

Grup dün de Özgürlük ve Sosyalist Partisi (ÖSP), NUBIHAR, Azadi Hareketi ve Devrimci Demokrat Kürt Derneği’ne (DDKD) gitti.

‘SORUNLARIMIZI TARTIŞMA ZAMANI’

Azadi Hareketi binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Gülcihan Şimşek, “Referandumda birlikte ‘Hayır’ı örgütlemeliyiz. ‘Hayır’ demek Kürdistan’da yaratılan politika ve yıkımlara dur demektir” iddiasında bulundu. HDP Diyarbakır Milletvekilli İmam Taşçıer, Şeyh Said başkaldırısının başarılı olmamasının en büyük nedeninin Kürtler arası birliğin sağlanmaması olduğunu öne sürerek “Kuzey Kürdistan’da partilerin bir araya gelmesi Kürdistan’ın diğer dört parçasına moral olup burada diyalog ve birlik kurabilirsek bu diğer parçalarda da sağlanır. Bundan dolayı sık sık yan yana gelip sorunlarımızı tartışmalıyız” diye konuştu.

‘KÜRTLERE KARŞI ASİMİLASYON VE İNKÂR DEVAM EDİYOR’

DTK Başkanlık Divanı üyesi Gülistan Akel ise şunları söyledi: “Farklı partiler olabiliriz ancak Üçüncü Dünya Savaşı diye nitelenen savaş Kürtlerin kalbinde gerçekleşiyor. Referandum bizler için bir viraj parlamenter sistemi değiştirmeye çalışıyorlar. Bu bizim için bir şey değiştirmeyecektir. Her zaman Kürtlere karşı asimilasyon ve inkar politikaları devam edecektir" iddiasında bulundu.

‘KÜRTLERİN ÖLMEDİĞİ GÜN YOK’

Azadi Hareketi Sözcüsü Sedat Doğan da, Ortadoğu’da Kürdün öldürülmediği gün olmadığının belirterek, 50 milyon nüfusa sahip olan bir halkın halen kendi dilinde eğitim göremediğini söyledi. Doğan, Kürtlerin bin yıldır zulüm gördüklerini belirterek kimsenin korku ve tehdit ile Kürtleri teslim alamayacağını altını çizdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi