HDP'ye kritik operasyonlar!

Diyarbakır, Van ve Kars'ta HDP'lilere yönelik PKK/KCK kapsamlı soruşturmalarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP'ye kritik operasyonlar!

Diyarbakır ment merkezinde, PKK'ya yardım sağlayanlara yönelik yürütülen operasyonlarda aralarında HDP'li Belediye Meclis Üyelerinin de bulunduğu, 6 kişi gözaltına alındı.

VAN SARAY BELEDİYE BAŞKANI

Gün içerisindeki bir başka operasyon Van'ın Saray ilçesinde gerçekleştirildi. PKK/KCK'nın "kadın alan yapılanması"na yönelik operasyonda HDP'li Belediye Başkanı Caziye Duman'ın bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

KARS KAĞIZMAN VE DAĞPINAR

Öte yandan, terör soruşturmaları kapsamında, HDP'li eski Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ile KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen HDP'li Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ebubekir Erkmen'in olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

HABER MERKEZİ

Terörle mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalarda dün Diyarbakır, Van ve Kars'ta kritik operasyonlar gerçekleştirildi. Diyarbakır'da HDP'li Belediye Meclis üyelerinin aralarında bulunduğu 6 kişi, Van'ın Saray ilçesinde, HDP'li İlçe belediye Başkanı Cengiz Duman'ın aralarında olduğu 15 kişi, Kars'ta HDP'li eski Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ile KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen HDP'li Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ebubekir Erkmen'in olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DAKİ OPERASYON

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca PKK'ya yardım sağlayanlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalışma başlattı. Bu kapsamda düzenlenen operasyonda, PKK'ya yardım sağladıkları tespit edilen, aralarında HDP'li belediye meclis üyelerinin de olduğu 6 kişi, gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmada sorgulandığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Van'daki operasyonla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve iş birlikçilerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda terör örgütünün "kadın alan yapılanması" içinde faaliyet yürütenlere yönelik operasyon düzenlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 15 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda aralarında HDP'li Saray Belediye Başkanı Caziye Duman, 31 Mart Yerel Seçiminde HDP Gürpınar Belediye Başkan adayı olan Rojbin Akdağ ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde HDP Van Milletvekili adayı olan Mukaddes Karakoç'un da bulunduğu 15 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ve ikametgahlarında çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

KARSTAKİ OPERASYON

Buarada, Kars'ta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince, KCK/PKK'nın eylem ile faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yapıldı. Polis ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında HDP'li eski Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ile KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen HDP'li Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ebubekir Erkmen'in de olduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekiplerince şüphelilerin ikamet ve üst aramalarında, bir ruhsatsız tabanca ile buna ait 12 fişek ve iki şarjör, iki kurusu sıkı tabanca ile bunlara ait 14 fişek, iki ruhsatsız pompalı tüfek ile bunlara ait 36 fişek, bir ruhsatlı tabanca, çok sayıda hakkında toplatma kararı bulanan kitap ve dergi, cep telefonu, sim kart, hafıza kartı, laptop gibi dijital materyaller ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz