Hem tedavi ediyor, hem kan bağışlıyor

Merkez Bağlar ilçesindeki Batıkent Sağlık Ocağında görev yapan Dr. Mustafa Demiroğlu, tek başına adeta bir sosyal proje olarak hizmetler yürütüyor.

Hem tedavi ediyor, hem kan bağışlıyor

Diyarbakır’da bir sağlık ocağında doktorluk yapan Mustafa Demiroğlu, hastalara şifa dağıtmasının yanı sıra bugüne kadar 56 kez kan bağışında bulunarak, bütün insanlara ve meslektaşlarına örnek olacak bir ilke imza attı. Doktor Demiroğlu, muhtaç insanlara kan bağışında bulunmasının maneviyatını yükselttiğini söyledi.

Yenişehir ilçesindeki bir sağlık ocağında aile hekimi olarak çalışan Doktor Demiroğlu, mesleğini icra etmesinin yanında, ihtiyacı olan insanlara kan bağışında bulunmasıyla da ünlü bir hekim. Tek başına bir sosyal proje olan Dr. Demiroğlu, çevresinde sosyal ilişkileriyle herkesin gönlünde taht kuran bir hekim olarak biliniyor.

KAN BAĞIŞLADIĞI İNSANLARI TANIMIYOR

Kızılay Kan Merkezine 46 defa ve acil kan ihtiyacı duyurulan hastanelerde ise 10 kez kan veren Doktor Demiroğlu, böylece ihtiyacı olan 168 kişinin yaşamasına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyor. Yaptığı bağışlar nedeniyle Kızılay Genel Merkezi tarafından altın madalya ile ödüllendirilen Doktor Demiroğlu, Türkiye’de en çok kan bağışında bulunan doktor unvanına sahip olduğunu dile getirdi.

“MANEVİYATIMI YÜKSELTİYOR”

Ayrım yapmaksızın insanlara yardım etmenin kendisini mutlu ettiğini aktaran Doktor Demiroğlu, “Kan vererek, bir hayat kurtarmak, bir insanının hayatını kurtarmaktır. Din, dil, ırk, mezhep, ayrımı yapmaksızın ihtiyacı olduğunu bildiğim ama tanımadığım insanlara kan bağışında bulunarak, hayatlarını kurtarabilmek öncelikle bir insan olarak sonrada bir doktor olarak maneviyatımı yükseltiyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz