Görüş Bildir

Her yönüyle Diyarbakır!

"Her Yönüyle Diyarbakır" fotoğraf yarışması yapılacak. İl Valiliğinin organizasyonuyla yapılan yarışmaya başvurular başladı.

Her yönüyle Diyarbakır!

İl Valiliği tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen, “Diyarbakır'ın Turizm Marka Değerinin Arttırılması Projesi” kapsamında yapılacak olan "Her Yönüyle Diyarbakır" Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı.

HER YÖNÜYLE DİYARBAKIR

Diyarbakır ve on yedi ilçesinde bulunan tarihi yapıları (köprüler, camiler, kiliseler, kaleler ve mağaralar ile ilçelerin öne çıkan tarihi mirasları); doğal güzellikleri (dağlar, yaylalar, göller, akarsular, nehirler, mağaralar vb); bölgeye ait kültürel öğeleri (yöresel yemekler, tarım, hayvancılık, balıkçılık faaliyetleri, gelenekler, halk oyunları, düğünler, kına geceleri, tarım aletleri ve el sanatları vb); yaban hayvanlarını, endemik bitkileri, Diyarbakır’a özgü yaşam faaliyetleri ve mahallelerdeki sosyal hayatı anlatan fotoğraflar ile başvurular gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan yarışmanın amacı; Fotoğraf sanatı aracılığı ile Diyarbakır il sınırları içerisinde doğa, tarih ve sosyal hayatı belgeleyerek ilimizin tanıtımını arttırmak, kente ait bir görsel bellek oluşturmak ve Diyarbakır Valiliği’nin geleceğe dönük çalışmalarında fotoğraf sanatını kullanarak anlatması planlanacaktır.

YARIŞMA ÜÇ KATEGORİDE

Yarışma üç kategoride gerçekleştirilecek bunlar;

1- Doğa/Nature (Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf)

2- Sosyal Yaşam / Life (Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf)

3- Tarih/History (Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf) olmak üzere.

Yarışma Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu/TFSF işbirliği ile yapılacaktır. Fotoğraf yarışmasına son katılım tarihi 4 Ocak 2017 tarihi olup yarışmaya yerel ve ulusal tüm fotoğraf sanatçıları başvurularını www.tfsfonayliyarismalar.org ve www.diyarbakir.gov.tr  adresine yapacaktır.

VERİLECEK ÖDÜL BELLİ

Her kategoriden 1.lere 3.000 TL, 2.lere 2.000 TL, 3.lere1.000 TL yarışma ödülü verilecektir.

Seçici kurul toplantısı 16 Ocak 2017 tarihinde yapıldıktan sonra ödül kazanan kişilerin bildirimleri 23 Ocak 2017 tarihinde yapılacaktır. Fotoğraf yarışması sonunda dereceye girmeye hak kazanan fotoğraflardan oluşan bir sergi yapılacak olup bu fotoğraflardan ayrıca “Her Yönüyle Diyarbakır” fotoğraf kitabının basımı sağlanacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi