Heyelan korkusu

Heyelan nedeniyle kayan köyde, büyük korku ve panik yaşanıyor. Köylüler yetkilileri göreve çağırırken, “geceleri uyuyamıyoruz” diye tepki gösterdi.

Heyelan korkusu

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde bulunan Çınar köyünde yaşanan heyelan nedeniyle evlerin büyük bölümünde çatlamaların olması köylüleri tedirgin ediyor. Köyün bulunduğu alanda meydana gelen toprak kaymasından dolayı korktuklarını belirten köylüler, geceleri uyuyamadıklarını söyledi.

Köyde yaşayan vatandaşlar karşı karşıya kaldıkları heyelan nedeniyle sürekli olarak zeminde kaymaların yaşandığını ve bunun da evlerde çatlamalara neden olduğunu dile getirdi. Yetkililerden yardım bekleyen köylüler, korkudan geceleri uyuyamaz hale geldiklerini kaydetti.

HEYELAN KORKUSU

Dere yatağının üzerinde bulunan yamaçta kurulu köyde meydana gelen toprak kaymasının evlere zarar verdiğini belirten Emin Akdağ, Zülküf Elmaştaş ve diğer köylüler, köy altındaki dere suyunun toprağı emmesiyle birlikte yukarıdan aşağıya doğru kaymaların yaşandığını ve bunun da köy camisi başta olmak üzere bir çok evde çatlamalara sebep verdiğini söyledi. Zülküf Elmastaş, evinin dağın yamacında olduğunu, köyde meydana gelen her yağıştan sonra dağdan kopan taş ve toprağın evlerinin üstüne geldiğini ve komşularıyla birlikte bu risk altında yaşadıklarını dile getirerek, devletten kendilerine bir çare bulmalarını istedi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Emin Akdağ isimli vatandaş ise köyün 100 metre aşağısında bir derenin olduğunu söyleyerek, sürekli köyün aşağı doğru kaydığını, evlerin tamamında, köy camisinde, köy okulunda çatlakların oluştuğunu ve bu çatlakların her geçen gün daha da fazlalaştığını belirterek, kendisinin 3 defa köyde heyelan tehlikesi olduğu yönünde dilekçe vermesine rağmen hiç bir sonuç alamadığını ifade etti. Köy camilerini yeni yapmalarına rağmen kayma nedeniyle duvarlarında büyük çatlakların oluştuğunu öne süren Emin Akdağ, her geçen gün köyün aşağı doğru kaydığını, evlerde meydana gelen çatlaklardan dolayı korku ve endişe içinde yaşadıklarını dile getirerek, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Köyde meydana gelen yağışla birlikte dağdan kopan taşların ve toprağın evlerinin üstüne doğru geldiğini belirten Hasan Kocadağ, Hava Kılıç ve Şeyho Yeşilbudak isimli vatandaşlar, evlerinin yaşanmaz durumda olduğunu, yetkililerden köyde inceleme yapmalarını ve yardımcı olmalarını isteyerek, önlem alınmazsa büyük bir facianın yaşanacağı endişesini yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz