Görüş Bildir

Hizmet mağduriyet yaratmamalı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, yapılan çalışmaların vatandaşı mağdur etmemesi gerektiğini belirtti.

Hizmet mağduriyet yaratmamalı!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin Melik Ahmet Caddesinde esnafını ziyaret edip, sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, caddede yapılan yol çalışmalarına işaret ederek, yapılan hizmetlerin vatandaşı mağdur etmemesi gerektiğini söyledi.

Esnaf ziyareti esnasında Yılmaz’a, Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül ve il ve ilçe yönetiminden bir heyet eşlik etti. Esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Yılmaz, caddede bulunan vatandaşlarla ve esnafla yakından ilgilendi.

Yaklaşık 2 yıl önce Surda çıkan çatışma ve Melik Ahmet Caddesinde aylar önce başlatılan yol çalışmasının hâlen devam etmesinden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, ciddi maddi sorunlar yaşadıklarını ve sorunların çözümü için yardım beklediklerini söylediler.

Yılmaz, yaptıkları ziyaretlerde tespit ettikleri sorun ve mağduriyetleri rapor halinde yetkililere sunacaklarını söyledi. Esnaf da Yılmaz ve beraberindekilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Yılmaz, Melik Ahmet Caddesi esnafının uzun süren yol çalışmasından dolayı olumsuz etkilendiğini belirterek, yapılan hizmetlerin vatandaşı mağdur etmemesi gerektiğini ifade etti.

Esnaf yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirilmeli

Yılmaz, "Sur ilçe başkanımızla birlikte Melik Ahmet Caddesinin esnafının sorunlarını dinlemek ve çalışmayı yerinde görmek için geldik. Bir aydır bu çalışma burada devam ediyor ve esnafımızda bu noktada şikâyetleri var. Mağduriyetleri söz konusu, esnafın her şeyden önce şikâyeti şu; bu yapılan yol çalışmasından önce kendilerine bilgi ve haber verilmemiş. Bu çalışmanın ne kadar süreceği konusunda da herhangi bir bilgilendirme yapılmamış. Altyapı ile ilgili problem var. Telekom, DiyarGaz borularını döşemiş ve esnaf şu an bir aydır TEDAŞ’ı beklediklerini söylüyorlar. TEDAŞ gelip borularını ve elektrik kablolarını yer altına indirirlerse en azından kaldırımların yapılacağını ve yetkililerin bu şekilde kendilerini bilgilendirdiklerini söylüyorlar." dedi.

Çalışmanın olduğu cadde de esnafa kira yardımı yapılısın

Bir ihmalkârlık varsa yetkililerin bir an önce bu ihmalkârlığın üzerine gidip vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Burada araç girişi yok, yaya girişi sıkıntılı bundan dolayı da esnaf ticaret, alışveriş yapamıyor. Esnaf kirasını ödeyemeyecek durumdadır. Bu noktada yetkililerden en azından esnafın şu talebi var biz de onların adına bu talepleri iletiyoruz. Bu süre boyunca kendilerine kira yardımı yapılması gerekiyor bu taleplerini haklı buluyoruz. Yetkililerin de bu çalışma devam ettiği müddetçe en azından esnafın kirasına katkıda bulunmaları gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yol çalışmalarının esnafı mağdur ettiğine dikkat çeken Yılmaz, "Yetkililerin bir an önce bu çalışmayı bitirmeleri gerekiyor. Esnafın sorunlarını ve çözmeleri noktasında da yetkililere talepte ve çağrıda bulunuyoruz. Hizmet olmalıdır ama hizmet yapılırken de vatandaş ve esnaf mağdur edilmemelidir." şeklinde konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi