Görüş Bildir

HSYK hakim ve savcı görev yeri değişikliği! Bin 45 hakim ve savcıya şok

HSYK görev yeri değiştirilen hakim ve savcı listesi geçtiğimiz gün güncellendi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bünyesinde bulunan FETO soruşturmaları kapsamında etkilenmeyen 1045 hakim ve savcının görev yeri değişikliği konusunda açıklama yapıldı

HSYK hakim ve savcı görev yeri değişikliği! Bin 45 hakim ve savcıya şok

HSYK görev yeri değiştirilen hakim ve savcı listesi geçtiğimiz gün güncellendi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bünyesinde bulunan FETO soruşturmaları kapsamında etkilenmeyen 1045 hakim ve savcının görev yeri değişikliği konusunda açıklama yapıldı. Şu sıralar görev yeri değişen hakim ve savcılar konusunda liste çok merakla bekleniyor. HSYK'nın resmi internet sitesiinde 2017 Yılı Adli ve idari Yargı Kararname listesi de oluşturuldu. Yayınlanan bu kararname de adli veidari listenin yayınlandığı da açıklandı İşte o liste ve detaylar haberimizde.

HSYK GÖREV YERİ DEĞİŞEN HAKİİM VE SAVCILAR RESMİ SAYFA DA

HSK, biri adli biri de idari olmak üzere iki yeni kararname yayımladı. Yayımlanan 678 sayılı adli yargı kararnamesiyle bin 35 savcı ve hakimin görev yeri değişirken, 679 sayılı idari yargı kararnamesiyle 10 idari yargı üyesi yeni görevlerine atandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargıda bin 35, idari yargıda 10 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. HSK, "2017 Yılı Adli ve İdari Yargı İhtiyaç Kararnamesi"ni yayımladı. Buna göre, adli yargıda bin 35, idari yargıda 10 hakim ve savcının yeni görev yeri belirlendi. Söz konusu kararnameyle görev yerleri değişen hakim ve savcılara ilişkin liste, HSK'nın internet sitesinde de yer aldı.

NİSAN'DA İHRAÇ DEVAM ETMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, 21 tutuklu sanığın tahliye edilmesine karar veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile duruşma savcısını geçici olarak görevden uzaklaştırdı. HSYK kararına göre; 149 hakim, 44 Cumhuriyet savcısı, 5 idare mahkemesi üyesi, 2 bölge adliye mahkemesi üyesi ile 1 ağır ceza mahkemesi başkanı, 1 vergi mahkemesi üyesi ve 1 kurul müfettişi olmak üzere toplam 203 kişi meslekten ihraç edildi. Kararda, daha önce Resmi gazete'de yayımlanan '667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 3'üncü maddesi uyarınca ismi ekli listede bulunan kişilerin FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatları olduğunun sabit görüldüğü' için meslekten çıkarıldıkları belirtildi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA 107 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK), FETÖ soruşturmaları kapsamında 107 hakim ve savcının daha ihracına karar verildi. HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Yılmaz, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık." diye konuştu.

ŞUBAT'TA DA ATAMA YAPILMIŞTI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Dairesince 282 sayılı Adli Yargı ve 283 sayılı İdari Yargı kararnameleri yayımlandı. HSYK kararnamesi ile toplam 454 hakim ve savcı ataması yapıldı. Kararname ile daha önce açığa alınan 65 hakim ve savcı göreve iade edildi. Yargıtay'a 100 tetkik hakim atamasının yapıldığı kararname ile Batı Başsavcı Vekili Ergün Şahin Ankara Başsavcı Vekilliğine getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir