Görüş Bildir

HSYK olağanüstü toplandı, Adli tatil ve izinler iptal!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu dün gece gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası Paralel Yapı üyesi hâkim ve savcılar ve darbecilerle ilgili en ağır tedbirleri almak için olağanüstü toplandı. HSYK Genel Sekreterliği’nden duyuru yapıldı bu sabah. 20 Temmuz’da başlayacak olan Adli Tatil’in iptal edildiği belirtilirken yıllık izinde bulunan hâkim ve savcıların izinlerini sonlandırıp hemen göreve başlamaları duyuruldu.

HSYK olağanüstü toplandı, Adli tatil ve izinler iptal!

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay dün “Her türlü demokrasi dışı girişimi reddediyoruz” açıklaması yaptılar.

YARGITAY BAŞKANI: HAİNLER HESAP VERECEK

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, “Meclis’e yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz, her zaman yanınızdayız” telgrafı gönderdi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a telgraf çekti.

Cirit, Hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada,  “Türk silahlı kuvvetleri içindeki bir grup hain tarafından ülkemizin birliğine bütünlüğüne beraberliğine milli iradeye ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen alçak kalkışma kahraman milletimizin sarsılmaz iradesiyle hak ettiği cevabı almıştır. Hainlerin emellerine ulaşamamış asla  da ulaşamayacaklardır. Gün güçlü yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkmak için birlik ve beraberlik günüdür. Halkımızın gösterdiği kararlı iradeye kimsenin test etmeye gücü yetmeyecektir. Kalkışma içinde yeralarak, ihanet içinde olanlar en kısa sürede yargı önünde hesap verecekler” dedi. AYM Başkanlığı adına yapılan açıklamada “Anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddediyor ve demokratik hukuk devletinin yanında olduğumuzun aziz milletimizce bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

TÜRK YARGISI EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDETECEK

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Devletimize, milletimize, demokrasi ve Cumhuriyetimize yönelik gerçekleşen 15 Temmuz saldırısı  milletimizin onurlu duruşu ve fedakarlığı ile bertaraf edilmiştir. Asla kuşkunuz olmasın ki yaptıklarının hesabı onlara hukuk devleti kuralları içinde Türk yargısı tarafından en ağır şekilde ödetilecektir” dedi. Gençcan’ın mesajı şöyle:

“Yargıtay 15 Temmuz’u asla unutmayacaktır. Devletimize, milletimize, demokrasi ve Cumhuriyetimize yönelik gerçekleşen 15 Temmuz saldırısı milletimizin onurlu duruşu ve fedekarlığı ile bertaraf edilmiştir. Çağdaş Demokrasi ve evrensel hukuk temelinde yükselen cumhuriyetimiz görevlerini millet için yapan kahramanlar sayesinde dimdik ayaktadır. Gerçekleşen saldırılar sonucu yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Hangi görüş ve inançta olursa olsun birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Gazi Meclis’i bile bombalayan bu vatan hainlerinin cezalandırılması ve tavizsiz olarak bu devletin içinden söküp atılması için kararlı duracağız. Gün, bugündür! Asla kuşkunuz olmasın ki yaptıklarının hesabı onlara hukuk devleti kuralları içinde Türk yargısı tarafından en ağır şekilde ödetilecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun”

HAKAN CANDURAN: DARBEYE HAYIR!

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Darbelerin Türkiye’ye verdiği zararı en iyi hukukçular bilir. Çünkü darbe, her şeyden önce ‘hukuksuzluk’ demektir” dedi. Canduran, “Ankara Barosu, kimden ve ne zaman gelirse gelsin tüm darbelerin karşısındadır. Ve bu topraklar üzerinde yaşanan her sorunun, demokrasi ve hukuk içerisinde çözülmesinden yanadır. Ankara Barosu olarak, demokrasiden yana olduğumuzu belirtiyor ve herkesi hukuk kurallarına uymaya davet ediyoruz” diye konuştu.

TÜM İZİNLER İPTAL OLDU

 “Ülkemizde yaşanan son olaylar nedeniyle; 1-Yıllık izinli bulunan veya yıllık izin gönderilen tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarının yıllık izin onayları iptal edilmiş olup, izinli bulunan tüm hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının izinlerini keserek derhal görevlerine başlamalarına,

2- İlk derece mahkemelerinde 2016 Yılı Yıllık Ara Verme döneminde yıllık ara vermeden yararlanacağı bildirilen tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarının yıllık ara verme işleminin iptaline karar verilmiştir. Bilgi ve gereğini rica ederim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi