HÜDA PAR: Şer odakları, Kürd halkına felaketler dışında hiçbir şey yaşatmamıştır

HÜDA PAR, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen "Halepçe Katliamı"nın 32'nci yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yayımladı.

HÜDA PAR: Şer odakları, Kürd halkına felaketler dışında hiçbir şey yaşatmamıştır

Saddam Hüseyin'in, 32 yıl önce ABD başta olmak üzere emperyalist ülkelerin desteğiyle Halepçe'de kimyasal ve biyolojik silahlar kullanarak gerçekleştirdiği katliam ve vahşetin üzerinden yıllar geçse de o gün yaşanan acılar halen tazeliğini koruyor.

Halepçe Katliamı'nın 32'inci yıldönümü münasebetiyle yazılı açıklama yapan HÜDA PAR Genel Merkezi, “Saddam`a verdikleri kimyasal silahlarla bu soykırıma ortak olanların, tarih önünde bunun hesabını vereceğine ve bir gün mutlaka adaletin yerini bulacağına inanıyoruz.” diye kaydetti.

Halepçe Katliamı’nın emrini verenlerin lanetle anıldıkları hatırlatılan açıklamada, “16 Mart 1988 tarihinde yaşanan ve vahşetin adı olarak tarih kayıtlarına geçen Halepçe Katlamı’nın 32. yıl dönümünde şehit düşen kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, bu insanlık trajedisine yol açan zalimleri lanetliyoruz. Kimyasal silahlarla kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce masum Kürd'ün vahşice katledildiği, on binlercesinin ise sakat kaldığı Halepçe Katliamı'nın emrini veren dönemin firavunu zalim Saddam ile bunu gerçekleştiren Kimyasal Ali ve diğer katiller, nefretle ve lanetle anılmaya devam edecektir.” denildi.

“Uluslararası şer odakları, bugüne kadar Kürd halkına felaketler dışında hiçbir şey yaşatmamıştır”

Katliama ilişkin dünyanın sessiz kalarak tepki vermediğine dikkat çekilen açıklamada, “Baas rejiminin eliyle gerçekleşen ve 180 binden fazla Kürd’ün mazlumca katledildiği yüz binlercesinin kendi topraklarından sürüldüğü ‘Enfal’ operasyonlarının son halkası olan Halepçe Katliamı, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiş olmasına rağmen sözde “medeni dünya"dan ciddi bir tepki dahi verilmemiştir. Halepçe katliamına sessiz kalan ve sekiz yıl süren Irak-İran Savaşı boyunca Baas rejimini destekleyen başta ABD olmak üzere uluslararası şer odakları, bugüne kadar Kürd halkına felaketler dışında hiçbir şey yaşatmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz