Görüş Bildir

HÜDA-PAR Seçime Giriyor

YSK’nın bu kararıyla seçime katılacak 11. parti HÜDAPAR oldu. YSK, DSP ve ANAP’ın itirazlarını ise reddetti.

HÜDA-PAR Seçime Giriyor

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) HÜDAPAR’ın itirazını kabul etti ve 24 Haziran seçimlerine katılmasına karar verdi.

Yüksek Seçim kurulu seçime katılamayan siyasi partilerden olan Hür Dava Partisi'nin itirazını dün görüşerek karara bağladı. YSK, teşkilatlanma il ilçe kongre şartını yerine gertiremedikleri gerekçesiyle Hüda-Par, DSP ve ANAP'ın seçime katılamayacağına karar vermişti. Bu üç partide karara itiraz ederek, dumumun düzeltilmesini istedi. HÜDAPAR’ın itirazını kabul eden YSK seçime katılma vizesi verirken, ANAP ve DSP’nin itirazlarını ise reddetti.

YAPICIOĞLU'NDAN DUYURU

Buarada HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “"YSK'ya yaptığımız başvuru olumlu sonuçlanmış, partimizin seçimlere parti olarak katılma hakkı teslim edilmiştir. Partimize, milletimize ve memleketimize hayırlar getirsin inşaallah."ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) AK Parti ve MHP arasında alınan bir karar ile 24 Haziran 2018 tarihine erken genel seçime girebilecek olan 10 partinin ismi arasında HÜDA PAR yoktu. İsmi açıklanan partiler arasında olmadığı için Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşmüştü.

81 İLİN TAMAMINDA SEÇİME GİRECEK

HÜDA PAR Seçim İşleri Başkanı Cemal Çoban, “Bilindiği üzere 18 Nisan’da erken seçim kararı alınmış, akabinde Yüksek Seçim Kurulu, seçime katılma yeterliğine sahip partileri açıklamıştı. Açıklanan listede partimizin ismi sürpriz bir şekilde yer almıyordu. Sayın Genel Başkanımız 23 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ile görüşmüş ve kararın düzeltilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Esasen bizim seçime katılma noktasında hiçbir eksiğimiz yoktu. Bu görüşmede bazı ilçe kongre evraklarımızın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına zamanında gönderilmemiş olması nedeniyle böyle bir karar alındığı Sayın Genel Başkanımıza Yüksek Seçim Kurulu Başkanı tarafından ifade edilmişti.” diye konuştu.

ADAY BAŞVURULARI 10 MAYISA KADAR

Konuşmasının devamında, “Bu süreçte devletin hantal işleyişi nedeniyle haksız bir muamele ile karşı karşıya kaldık” diyen Çoban, “Eksik olduğu tespit edilen evrakların Yüksek Seçim Kurulunca bizzat ilgili yerlerden temin edilmesi ile seçime katılma hakkımız bugün itibariyle tespit edilmiştir. Bildiğiniz üzere partimiz, seçim startını üç gün önce vermişti. Zira seçime katılma yeterliği konusunda bir şüphemiz yoktu. Önümüzdeki süreçte milletvekili aday listelerinin oluşturulması var. Bu sebeple milletvekili aday adaylığı için müracaatları 10 Mayıs tarihine kadar alacağız ve inşallah 81 ilin tamamında tam liste ile seçime gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Çoban, son olarak şunları söyledi: “İl ve ilçe teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla sahaya inerek, seçim kampanyamızı büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Şimdiden 24 Haziran seçimlerinin partimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İŞTE SEÇİME KATILACAK 11 PARTİ

YSK, seçime katılacak 10 partiyi, AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olarak açıklamıştı. HÜDAPAR 11. parti oldu.

YSK BAŞKANI GÜVEN AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Seçime 11 parti girecek. Hür Dava Partisi’nin itirazı kabul edildi ve seçime girebilecekler. Hür Dava Partisi 41 ilde teşkilatlanma şartını yerine getirdi. Diğer partiler yerine getiremedi. Bütün itirazlar değerlendirildi ve siyasi partilerle ilgili bir itiraz kalmadı. Uyum yasası meclisten çıktı. Ancak şuan itibariyle resmi gazetede yayımlanmadı. Bu nedenle seçim takvimini yayımlayamadık. Bu değişiklik yarın veya bu gece resmi gazetede yayımlanırsa, yarın itibariyle bir daha gözden geçirip seçim takvimi inşallah yarın yayınlamayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi