Hüdapar'a Saldırı

İdil İlçesi'nde, Hür Dava Partisi (Hüda-Par) İlçe Başkanı Mehmet Hamit Ersoy, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganlar kaçarken, yaralanan Ersoy, hastaneye kaldırıldı.

Hüdapar'a Saldırı

İddiaya göre,  PKK mensuplarının silahlı saldırısında yaralanan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İdil İlçe Başkanı Mehmet Hamit Ersoy'un tedavisi sürüyor.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

İdil ilçe merkezindeki saldırı Yeni Mahalle'de dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Evinin önünde arkadaşlarıyla kendisine ait otomobile binen Hüda-Par İdil İlçe Başkanı Mehmet Hamit Ersoy, kimliği belirsiz kişilerin uzun namlulu silahla ateş açtı. Bacağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Ersoy, yanındaki arkadaşları tarafından otomobile alınarak, İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedaviye alındı. Mehmet Hamit Ersoy'un hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

ERSOY OLAYI ANLATTI

Ersoy, tedavi gördüğü İdil Devlet Hastanesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgüt mensuplarının saldırısı üzerine mahsur kalan parti üyelerinin evine gitmeye çalışırken saldırıya uğradığını söyledi. Ersoy, "Bu sabah bir parti üyemizin evine mayın döşemişler. Üyemiz de "Mayını buraya koymayın" demiş. Bunu söylemesinin ardından üyemize saldırmaya başlamışlar. Onların saldırmasıyla beraber bizim üyemiz eve kaçmış. Onlar da evi silahla taramışlar. Biz de olayı araştırmak için giderken bizi de silahlarla taradılar" dedi.

5 MERMİ İSABET ETTİ

Saldırıda arabasına 5 merminin isabet ettiğini bunlardan bir tanesinin de bacağına geldiğini ifade eden Ersoy, bu tür olayları hiçbir şekilde tasvip etmediklerini, vatandaşların da artık olanlardan bıktığını sözlerine ekledi. Başkan Ersoy'un içinde bulunduğu otomobil, İdil Belediyesi kavşağında PKK üyelerinin uzun namlulu silahlı saldırısına uğramış, saldırıda yaralanan Ersoy, İdil Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz