Görüş Bildir

Hükümlü ve tutuklu çocukların postaları ücretsiz gönderilecek

Çocuk hükümlü ve tutuklularla devlet güvencesi altındaki çocukların gönderileri, özel hizmet ücretleri hariç, posta ücretinden muaf olacak.

Hükümlü ve tutuklu çocukların postaları ücretsiz gönderilecek

DİYARBAKIR-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Evrensel Posta Hizmetleri Yönetmeliğinde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, görme engellilere özgü yazı içeren gönderilerle askeri öğrencilerin, sözleşmeli erbaş ve erler ile uzman erbaşlar hariç erbaş ve erlerin 100 grama kadar ağırlıktaki gönderileri, çocuk hükümlü ve tutukluların, devlet güvencesi altındaki çocukların gönderileri, özel hizmet ücretleri hariç, posta ücretinden muaf olacak.

Evrensel posta hizmet yükümlüsü ya da sağlayıcısı, evrensel posta hizmetinin sağlanmasına ilişkin Kabul ve Dağıtım Yönergesini Bakanlık onayına sunacak.

Evrensel posta hizmet yükümlüsü ya da sağlayıcısı, bir sonraki yıla ait gelir-gider öngörüsüyle gün içinde hizmet sunulacak yerleşim birimleri planlamasını, aralık ayı sonuna kadar Bakanlığa sunacak. Bakanlık gerekli gördüğü diğer hususlara ilişkin bilgi ve belgeleri de isteyebilecek.

POSTALARI ÜCRETSİZ OLACAK

Kabul işleri, öngörülen dağıtım hizmetleriyle aynı gün olacak şekilde dağıtım hizmetini ifa eden personel tarafından gerçekleştirilecek. Evrensel posta hizmet yükümlüsü veya sağlayıcısı tarafından özelliğine göre posta iş yeri açılmasında yarar görülen ve Bakanlıkça onaylanan, nüfusu 2001 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde ise posta iş yeri vasıtasıyla haftada en az 5 iş günü hizmet verilecek.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği takvim yılı sonu itibarıyla posta iş yeri bulunan yerleşim birimlerinde, posta iş yeri vasıtasıyla hizmet verilmeye devam edilecek ancak bu yerleşim birimlerindeki iş yerlerinin herhangi bir nedenle hizmete kapatılması halinde kabul hizmeti belirtilen hükümlere göre yürütülecek.

Evrensel posta hizmetinin net maliyeti, belirtilen gönderilerin kabul, dağıtım ve teslimi nedeniyle oluşacak maliyet de dikkate alınarak, ilgili bentlerde yer alan yerleşim birimlerinde sunulan evrensel posta hizmeti için hesaplanacak.

Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Maliye Bakanı birlikte yürütecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi