Hürriyet'ten skandal manşet!

Doğan medyasının yayın organı Hürriyet bugün skandal bir manşete imza attı. Hande Fırat imzası ile hazırlanan haberde hükümete darbe iması yapıldı.

Hürriyet'ten skandal manşet!

DİYARBAKIR-Hürriyet'in kronik darbe sevici alışkanlığı yeniden hortlamış olacak ki bugün skandal bir manşet hazırladılar. Hürriyet'in dünkü manşet haberinde, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, TSK'yı yıpratma çabalarına karşı verdiği 7 cevap yer aldı. Gazetenin iç sayfalarına bakıldığında, bu 7 maddenin içeriğinin yazıldığı, ancak bu içeriklerden hiçbirinde Hulusi Paşa'nın birebir cümlelerinin yer almadığı görüldü.

HULUSİ PAŞA'NIN KENDİ CÜMLELERİ OLDUĞU BELLİ BİLE DEĞİL

Hürriyet'e göre Hulusi Akar'ın rahatsız olduğu ilk madde ise Silahlı Kuvvetler'deki başörtüsü serbestisi kararı. Hürriyet, Akar'ın bu konuda TSK'ya danışılmadığından yakındığını yazıyor. Ancak haberin ayrıntılarına bakıldığında, Hulusi Akar'ın tırnak içine alınmış sözleri yok denecek kadar az ve haberde kullanılan ifadeler tamamen muğlak.

HÜRRİYET'İN BELİRTTİĞİ TEK HABER KAYNAĞI "EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE..." DİYE BAŞLIYOR

"Edinilen bilgiye göre, alınan bilgiye göre" şeklindeki kaynağı tartışılır ifadelerle başlayan bu haberde, Hulusi Akar'ın görüşlerinden çok, üçüncü kişiler tarafından duyuma dayalı bilgiler kullanıldığı açık bir şekilde göze çarpıyor...

Gazetenin haberiyle ilgili şu ana kadar Genelkurmay ya da Hürriyet tarafından yapılan bir açıklama yok...

Gazeteci Cem Küçük, habere dair eleştirilerini sosyal medya hesabından yaptı. Küçük “Bu manşetle beraber Hande Fırat ve Hürriyet intihar etmiştir. Bunun "Genç subaylar rahatsız"manşetinden hiç farkı yoktur” ifadelerini kullandı. Küçük eleştirilerine şöyle devam etti:

“Aydın Doğan darbeci genlerini terk etmiyor. Bunlar postal sevicilikten vazgeçmez. Rezalet bu, rezalet. Hande Fırat 15 Temmuz'daki tüm kredini bitirdin. Senin darbe karşıtlığın palavraymış. Bu manşetin hesabını vereceksin. Aydın Doğan medyası hala darbeciliğin üssüdür bu ülkede. Genleri darbeci bunların. Düzelmez bunlar. Demokratik bir ülkede böyle bir manşeti atmak düşünülemez bile, Hande Fırat hiç mi utanmadın? TSK başörtüsü kararından karargah rahatsızmış. Haddinizi bilin. Bu milletin emrindesiniz. Hürriyet'in yaptığı darbeci alçaklıktır. TSK ve medyadaki son darbeciyi tutuklayana dek bu milletin darbecilerle mücadelesi sürecek. Teyakkuza devam.”

“HEPSİ TUTUKLANACAK”                                 

Küçük, sosyal medya hesabından eleştirilerine devam ederken savcılara da seslendi ve Hande Fırat'ın yargılanacağını söyledi. “Ankara'daki savcılarımıza sesleniyorum.Sivil otoritenin aldığı bir kararla ilgili memurlar aleyhte haber yaptıramaz.Bu TCK'ya göre suçtur” diyen Küçük, “Hangi general "Karargah rahatsız" haberini yaptırmışsa bu suçtur. Sivil hükümete meydan okumaktır. Hande Fırat da suç ortağıdır. Hükümet bir karar alacak ve bir haddini bilmez general "Karagah Rahatsız" diye manşet attıracak. Suç bu. Savcılarımız gereğini yapacak. Hande Fırat ve Aydın Doğan da bu suçun ortağıdır. Savcılara bu darbeci manşeti kimin attırdığını açıklayacaksınız demokrasi düşmanları. TSK'da sadece FETÖ'cüler darbeci değildir.TSK'da binlerce Talat Aydemir vardır. Bunların hepsi tutuklanacak” ifadelerini kullandı.

“ALET OLDUNUZ”

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ise Hürriyet'in haberini, “Herkes haddini bilecek. Cumhurbaşkanı ile Millet sizi "FETÖ Silahlı Kuvvetleri" olmaktan kurtardı. Başörtüsünden önce hainlerden rahatsız olsaydınız!. Yıllarca başörtülü kovalamaktan, beraber kadeh tokuşturduğunuz için FETÖcülerin Karargâh'a yerleşmesine alet oldunuz. Yazık, hâlâ aynı kafa!” dedi.

“TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Yine Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu da “Gündem açıktır... Hürriyet ve haberin sorumluları mutlaka hesap vermelidir. 15 Temmuz'u yaşadık, artık bunlara tahammülümüz yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz