Huzurun adresi Diyarbakır'dır!

Genel Başkan Canpolat, Erdoğan'ın kendilerinin kırmızı çizgisi olduğunu ifade ederken "Diyarbakır'a huzur gelmeden ne Ankara'ya huzur gelir nede Türkiye'ye huzur gelir" dedi.

Huzurun adresi Diyarbakır'dır!

Hızla Türkiye'de şube açarak faaliyet alanlarını genişleten Osmanlı Ocakları 1453, Diyarbakır'da da şube açtı. Genel Başkanı Muhammed Emin Canpolat, huzurun adresinin Diyarbakır olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'a huzur gelmeden ne Ankara'ya huzur gelir nede Türkiye'ye huzur gelir" dedi.

Diyarbakır şubesinin açılışı için dün Diyarbakır'a gelen ve Sümerpark Konferans Salonunda düzenlenen Osmanlı Ocaklarının Diyarbakır Şube açılışına Genel Başkanı Muhammed Emin Canpolat katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan törende, Diyarbakır Şube Başkanı Abdulvahap Aykaç kısa bir konuşma yaparak, Diyarbakır'a dair, hedeflerini anlattı.

DİYABAKIR'A HUZUR GELMEDEN

Daha sonra kürsüye gelen Canpolat, Diyarbakır'ın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Bir ve beraber olmaktan başka çarelerinin olmadığını belirten Canpolat, şöyle konuştu: "Diyarbakır'a huzur gelmeden ne Ankara'ya huzur gelir nede Türkiye'ye huzur gelir. Diyarbakır'da sağcısı solcusu, Türkü Kürdü, Alevi'si Sünni'si demeden birbirinden ayırt etmeksizin huzuru ve kardeşliği sağlayabilirsek, inanın 2023 hedeflerimizde 2071 hedeflerimizde hepsi gerçekleşecek. Bu millet etle kemik olmuş. Tırnak olmuş demiyoruz. Çünkü bu millet büyük bir millet. Çünkü Diyarbakır binlerce yıllık bir kardeşliğin şehridir. Ne FETÖ’cülere, ne paralelcilere, ne gezicilere, ne PKK’ya, hiç kimseye verecek bir çakıl taşımız yok”

BİZİ İKİLEŞTİREMEYECEKLER

Bölgede, milleti birbirine düşürenleri asla barındırmayacaklarını ifade eden Canpolat, bu milletin binlerce yılık bir geçmişi ve kardeşliği olduğunu belirtti. FETÖ'nün çok kirli planları olduğunu ve bu planları bertaraf ettiklerini aktaran Canpolat, "Biz nefes aldığımız müddetçe ya bu toprakların üzerinde yaşayacağız yada altında yaşayacağız. Biz vatanımızla bayrağımızla tekiz. Bizleri ikileştirmeye, bölmeye, bölüştürmeye göçleri yetmeyecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendileri için kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Canpolat, "Referandumla beraber yeni bir süreç başlayacak. Diyarbakır’a yine geleceğiz. Kapımızı çalmadığımız bir ev kalmayacak. Biz bu işi önemsiyoruz. Biz bu işi falanca kişi başkan olacak diye değil, bu milletin ta kendisi başkan olacak diye önemsiyoruz" diyerek şöyle konuştu;

"Osmanlı Ocakları 1453’ün sembollerinde 12 tane yıldız var. 11 tane normal 12’nci yıldız Kelime-i Tevhid’dir. O şifredir. Kelime-i Tevhid hilal ve Kelime-i Tevhid yıldız var. 0-12’nci yıldız Recep Tayyip Erdoğan’dır. 11’inci Cumhur 12’nci Cumhurbaşkanımız. 12 tane Cumhurbaşkanı gelmiş 65 tane hükümet var. Bu işte bir terslik var. 65 tane hükümet gitmiş gelmiş, Ortalama 1,5 yılda bir seçim yapılmış. Bu milletin zamanını oyalamaktan başka bir şey değil bu. Hazreti Muhammed, ‘Bir yola çıktığınızda iki kişi de olsanız üç kişi de olsanız birini baş seçin.’ 80 milyonluk bir ülkenin başı nasıl olmaz. Beğenmedi mi bir dahaki seçimde millet yine başka birini başkan seçer.”

Kaynak: Diyarbakır Söz