Görüş Bildir

İbrahim Kalın: Başkanlık Sistemi için gerekirse referanduma gidilir

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’de güçlü bir başkanlık sistemi için referandum olabileceğinin sinyallerini verdi.

İbrahim Kalın: Başkanlık Sistemi için gerekirse referanduma gidilir

Başkanlık sistemi gibi önemli bir konunun milletten ayrı olarak düşünülemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün düzenlenen basın toplantısında “Böyle bir tartışma milletten ayrı olarak düşünülemez” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “O zaten anayasal olarak güçlü bir lider ve tarihe geçmiştir” ifadelerini kullanan Sözcü Kalın, Türkiye için en verimli siyasi yönetim biçiminin tartışılması gerektiğini vurguladı.

“Başkanlık sistemi tartışması milletten bağımsız olamaz. Referandum gerekiyorsa referanduma gidilir. Ama altını çizmek istediğim konu, millete danışarak neticelendirilecek bir konudur.” Açıklamasını yapan Sözcü Kalın, “Tüm önemli konularda olduğu gibi elbette milletimizin görüşü esastır” dedi.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN

Dün bir gazetede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin gizli bir görüşme yaptığına dair çıkan haberlerle ilgili olarak da Kalın, böyle bir görüşmenin söz konusu olmadığını, bu tür haberlerin Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmanlık yaparak gündeme geleceğini zannedenler 1 Kasım seçimlerini iyi okusunlar dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi