İdil'de hasarlı evler için tespit isteği

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde 43 gün süren ve 31 Mart günü kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından, evleri harabeye dönenler hasar tespiti yapılmadığı için onarmadıkları evlerde yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

İdil'de hasarlı evler için tespit isteği
Sokağa çıkma yasağı ve operasyonlardan önce 26 bin 500 nüfusu bulunan İdil'de, yasağın kısmen kaldırılması ile birlikte yaklaşık 15 bin kişi yaşıyor. Operasyonlar sırasında meydana gelen patlamalar nedeniyle harabeye dönen evlerine dönenler, yaşamlarını  sürdürmeye çalışıyor. Turgut Özal ve Yeni Mahalle'de çok sayıda ev yıkılırken, yüzlerce evde ise hasar oluştu. Evleri hasar görmesine rağmen kısmen kaldırılan yasaklardan sonra evlerine dönenler, hasar tespiti yapılmadığı için evlerini onarmadıklarını söyledi.
Hasarlı evde yaşayan ve adının yazılmasını istemeyen yaşlı bir kadın, evinin önündeki taşın üstünde namaz kıldıktan sonra tüm olumsuzluklara rağmen ibadetini yaptığını ve çatışmalı ortamın sona ermesi için dua ettiğini söyledi.
Öte yandan mahalledeki bazı ev ve sokaklarda hala patlayıcı araması yapılıyor. Bulunan el yapımı patlayıcılar da kontrollü olarak imha ediliyor.

Kaynak: DHA