Görüş Bildir

İftar saatinde karakola saldırı

Siirt'in Eruh İlçesi kırsalındaki jandarma karakol ve üs bölgesine PKK'lı bir grup tarafından düzenlenen saldırı sonrası ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

İftar saatinde karakola saldırı

Siirt’in Eruh İlçesi kırsalındaki jandarma karakolu ve üs bölgesine kalabalık PKK’lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi.

İFTARDA SALDIRI

Örgüt üyeleri iftar saatinde yaptığı saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Açılan ilk ateş ve çatışmada 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Yaralılara müdahale edilmesi için Siirt Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar göreve çağırıldı.

İKİ ASKER ŞEHİT

Eruh’un kırsal kesiminde bulunan Bilgili Köyü yakınlarındaki jandarma karakolu ile üs bölgesine saat 19.30 sıralarında kalabalık PKK’lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin iftar yaptığı dakikalara denk gelen saldırıda üst bölgesi ve karakola uzun namlulu silahlarla ateş açan örgüt üyelerine askerler anında karşılık verdi.

SICAK TEMAS

Açılan ilk ateş ve çatışmada bazı askerlerin yaralandığı bildirildi. Çatışma sürerken bölgeye Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan skorsy helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterlerin de PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına alıp bombaladığı belirtildi. Bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü kaydedildi.

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞIRILDI

PKK’lıların düzenlediği saldırıda askerlerin yaralandığı bilgisinin gelmesi üzerine Siirt Devlet Hastanesi’nde görev yapan tüm doktorlar göreve çağırıldı. Yaralılara müdahale edilmesi için hastanede hazırlık yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi