Görüş Bildir

İhaleye fesat operasyonu!

Diyarbakır'da ihaleye fesat operasyonu düzenlendi. 4 ilde eş zamanlı operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.

İhaleye fesat operasyonu!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen, aralarında iş adamlarının da bulunduğu şüphelilere yönelik 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 35 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA

Uzun bir süre önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan "ihaleye fesat" karıştırma suçuyla ilgili soruşturmanın tamamlanması üzerine önceki gün düğmeye basıldı. Başsavcılığın talimatı üzerine ihaleye fesat karıştıkları iddiasıyla 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri başta Diyarbakır olmak üzere farklı illerde düzenlenen güvenlik, yemek, temizlik gibi ihalelere fesat karıştıran kişilerin tespiti yapıldı.

4 İLDE 45 GÖZALTI KARARI

Yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır polisi 4 ilde şüpheli 45 kişiyi yakalamak üzere eş zamanlı operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis ekipleri, aralarında bir çok iş adamı ve mütahitlerin de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Polisin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak' suçlarına yönelik düzenlediği operasyon devam ederken, diğer şüphelileri yakalama çalışması devam ediyor.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'daki bir çok kamu kuruluşundaki, güvenlik, yemek ve temizlik ihalelerini kendi aralarında parselledikleri, pul parası adı altında yüklü miktarda paralan alındığı belirlenen söz konusu kişiler arasında, Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki Oda seçimlerinde, meslek grubunda aday olduğunu açıklayan isimlerin de olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi