Görüş Bildir

İhanete karşı milli direniş!

Diyarbakır Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ev sahipliği yaptı. Vali Güzeloğlu, “Millet aynı imanı 15 Temmuz ihanetine karşı gösterdi”

İhanete karşı milli direniş!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Hanımefendi Ayşe Güzeloğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ev sahipliği yaptı.

Resepsiyona Güzeloğlu çiftinin yanı sıra 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla ve eşi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç ve eşi, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar ve eşi, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş ve eşi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve eşi, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum müdürleri ile Araştırmacı-Yazar İş Adamı Mehmet Ali Altındağ, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile toplumun çeşitli kesimlerinden temsilciler katıldı.

Vali Güzeloğlu, “Aziz şehitlerimizin çok değerli eşleri, çok değerli evlatları, anneleri ve babaları, kahraman gazilerimiz, Diyarbakırlılara hizmet etmekten büyük bir onur duyduğum, birlikte çalıştığım bu onuru paylaştığım çok değerli çalışma arkadaşlarım.” dedi.

Vali Güzeloğlu konuşmasının devamında, “94 yıl önce bu büyük millet, bin yıllık vatan toprakları üzerinde varlığına kast eden ve yok etmek isteyen ve bize dönük ihanet planlarıyla, içte ve dışta destekçileriyle karşısına gelen bütün bir dünyayı adeta alt eden iradesiyle, kararlılığıyla, en başta insanlık fedakârlığın en büyüğü olan canıyla cumhuriyeti kuran bu büyük mirası, emaneti bizlere bırakan bir geçmişe sahibiz.” şeklinde konuştu.

“Kurtuluş mücadelesi olarak destanlaştı”

Vali Güzeloğlu konuşmasında, “Kurulan bu cumhuriyet inşallah kararlılığımızla bu milletin her bir ferdinin ve evladının sarsılmaz inancıyla sonsuza kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacak ve bu büyük millet de inşallah hep bahtiyar olacak bizim bu değerler noktasındaki inançlı ve karalı duruşumuz bu yüzyılın başında mazlum milletlere örnek olan emsali görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi olarak destanlaştı.” diye konuştu.

“Millet aynı imanı 15 Temmuz ihanetine karşı gösterdi”

15 Temmuz darbe girişimine dikkat çeken Vali Güzeloğlu, “Ama o gün ki ruhun dimdik ayakta ve aynı kararlılıkla olduğu da, en son 15 Temmuz ihanetinde de görüldü. Aynı odakların beslediği, aynı ihanet çevrelerinin kurguladığı iç ve dış işbirlikçileri tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bağımsızlığımıza, devletimize, birliğimize kastettiler. 250 şehit ve 2500’ü aşkın gazisiyle bu büyük millet Diyarbakır’da da bu ülkenin her bir noktasında da tıpkı atalarını kararlılığıyla durduğu gibi dimdik ayakta ve demokrasi nöbetlerinde aynı karalılıkla ve aynı imanla durdu.” dedi.

“Diyarbakır’a hizmet, büyük onur”

Vali Güzeloğlu son olarak, “Diyarbakır’da aziz vatan topraklarının çok özel ve güzel bir köşesi. İnsanlık tarihi ve medeniyetinin bütün izlerini buluşturan ve barındıran, kararlılığıyla, duruşuyla birlik ve beraberliğimiz noktasında bir büyük zenginlik sunan bir aziz şehir. Diyarbakır’da olmak, Diyarbakır’a hizmet etmek en büyük onur ve mutluluk. Bizler ve sizler Diyarbakır’da çalışan ve Diyarbakır’da yaşayan herkes, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi aynı kararlılığı bu akşam bir kez daha haykırıyoruz. Böylesi büyük bir milletin ve büyük bir devletin ferdi olmaktan, nazlı bayrağımızın gölgesi altında yaşamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi

Havai fişek gösteriminin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi