İHMAL İDDİASI

CHP'li Hüseyin Aygün, Tunceli'de bombalı araçla düzenlenen ve 6 askerle bir sivilin şehit olduğu saldırıyla ilgili ihmal iddiasını gündeme taşıdı.

İHMAL İDDİASI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün , Tunceli kent merkezine 2 kilometre mesafede dün akşam düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili hükümete twitter üzerinden seslendi.

Olayda ihmal olduğunu iddia eden Aygün, saldırıda önce kaçırılan ve teröristler tarafından bomba yüklenen araçta yer belirleme sistemi olduğunu ve saldırı gerçekleşene kadar bu konuda hiçbir girişim yapılmadığını iddia etti.

Aygün twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

Dersim merkezdeki asker ve sivil insanlarımızın ölümüne yol açan terörist saldırıyı kınıyor; katledilenlere rahmet; ailelere sabır diliyorum

Hükümete sorular:

1) Pkk ’nın dünkü terörist saldırısında 7 insanımızın ölümünde kullanılan Türk Telekom ’a ait araçta GPRS(yer tespit sistemi) cihazı olduğu bilinmektedir. Buna rağmen saldırıdan 5-6saat evvel gasp edildiği halde araç neden takip edilmemiştir?

2) Neden önlem alınmamıştır?

3) Aracın saldırı yerine saatler öncesinde bırakıldığı düşünüldüğünde

Şehrin göbeğindeki bu araç neden fark edilmemiş ve müdahale edilmemiştir?

ASIL HEDEF KOMUTAN MI?

Tunceli' deki saldırıda 4' ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya' nın içinde bulunduğu makam aracının geçtikten sonra bombanın patladığı komutanın saniyelerle saldırıdan yara almadan kurtulduğu ortaya çıktı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Malatya Başsavcıvekilliği, Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlattı. Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Başsavcıvekilliği'nce, Tunceli'de dün askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen ve 6 asker ile 1 vatandaşın şehit olduğu saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz