İkinci Kez Toprağa Verildi

Ankara’da hayatını kaybeden ve İncek Mezarlığı’na gömülmesi esnasında cenazeye katılanlara yönelik saldırı nedeniyle yeniden mezardan çıkarılan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi Tunceli’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

İkinci Kez Toprağa Verildi

Ankara önceki gün yaşamını yitiren ve bir grubun tepkisi nedeniyle İncek Mezarlığı'ndan çıkarılarak Tunceli'ye götürülen tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, memleketi Tunceli'de toprağa verildi.

Ankara İncek Mezarlığı'nda önceki gece toprağa verilen ve defin işlemi sırasında toplanan 40-50 kişilik grubun saldırısı üzerine yakınları tarafından toprağa verilen mezarlıktan cesedi çıkarılan tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, toprağa verilmek üzere Tunceli'ye götürüldü..

Cenaze konvoyunu Tunceli'ye 8 kilometre mesafede bulunan Akbuluk Köyü'nde aralarında, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Alican Önlü'nün de bulunduğu 5 milletvekili ile bir grup vatandaş karşıladı. Cenaze daha sonra Tunceli cemevine götürülerek burada Alevi inancına göre tören yapıldı.

Hatun Tuğluk'un cenazesi cemevine getirilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aysel Tuğluk'un ağabeyi AIlaattin Tuğluk'u telefonla arayarak, "Yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Örf ve geleneklerimizde böyle bir durumun olması mümkün değil, böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzmüştür çok üzgünüm. Yaşananları kabul etmiyorum. Başsağlığı diliyorum" dedi.

'AYSEL TUĞLUK'UN GELMESİNE İZİN VERMEDİLER, ANKARA'DA ANNESİNİN EVİNDE'

Beştaş'ın konuşmasının sonunda Aysel Tuğluk'un neden cenaze törenine gelmediğini de "Aysel Tuğluk arkadaşımız, Eş Genel Başkan Yardımcımız şu anda Ankara'da Hatun ana ile birlikte oturduğu evde. Onu düzmece iddianameler ile cezaevine gönderenler, soyut haksız düzmeceler ile cezaevinde tutanlar bugün annesinin cenazesine gelmesine bile izin vermediler. Aysel Tuğluk arkadaşımız gelemedi başı sağolsun yüreğimiz onunla birliktedir" dedi.

Cemavinde törenin bitmesinden sonra Hatun Tuğluk'un cenazesi HDP kadın milletvekilleri ve cenaze törenine katılan diğer kadın milletvekillerinin omuzunda cenaze arabasına bindirilerek Atatürk Mahallesi'ndeki Asri Mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder ve çok sayıda kişi katılırken, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, cenaze törenine çelenk gönderdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz