Görüş Bildir

İlçelerden büyük kaçış!

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi çok sayıda vatandaş evlerinden ayrıldı.

İlçelerden büyük kaçış!

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi çok sayıda vatandaş evlerinden ayrıldı. Cizre ve Silopi ilçelerine zırhlı araçlarla asker ve polis özel harekat timleri sevk sevk edildi. Cizre'de PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ailesiyle birlikte ilçeyi terketmeye çalışan M.İ., adlı şahıs başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Şırnak Valiliğinin Cizre ve Silopi'de saat önceki gün 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacağı yönündeki açıklamasının ardından mahallelerinde hendek bulunan ailelerin bir kısmı evlerini terk etti.  Vatandaşların bir bölümü yanlarına aldıkları eşyaları yükledikleri araçlarıyla çevre köyler başta olmak üzere Şırnak, Batman ve Mardin'e gitti.

İLÇEDE BÜYÜK GÖÇ

Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK'lı militanlar Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı. Bu sırada durmayan bir araca teröristler, uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırıda, araçta bulunan Mevlüde İğdi (15), merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan İğdi, ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

PKK'lılar karayolunu kapatması üzerine aileler, yaya olarak ilçeden ayrıldı. Cizre'deki en büyük göç, örgüt üyelerinin çok sayıda hendek kazdığı Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde yaşanırken, kalan aileler gıda malzemesi almak için marketlere yöneldi.

TERMİNAL VE MARKETLER

Silopi'de de sokağa çıkma yasağının ilan edileceğini duyan vatandaşlar, ilçeyi terk etmek için terminallere gitti. Yanlarına alabildikleri eşyalarıyla şehir dışına çıkmaya çalışan vatandaşlar, terminallerde yoğunluğa neden oldu. İlçede kalmayı planlayan vatandaşlar ise alışveriş için marketlere yöneldi. İlçe sakinlerinden Ömer Bilişik, imkanı olmadığı için ilçeden ayrılamadığını ve yasak nedeniyle gıda sıkıntısı çekmemek için alışveriş yaptığını söyledi.

HELİKOPTER HAVADAN EŞLİK ETTİ

Silopi'ye sevk edilen güvenlik güçleri Hastane Caddesi üzerinden, polis lojmanlarının bulunduğu TOKİ Konutları'na geldi. Yol boyunca güvenlik güçlerini taşıyan araçların oluşturduğu konvoya, 2 Sikorsky helikopteri de havadan eşlik etti.

DÖRTYOL'DA ÇATIŞMA

Cizre'nin  Dörtyol Mevki'nde, yol kapatmak isteyen PKK'lı militanlar  ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında, ailesiyle birlikte ilçeyi terketmeye çalıştığı belirtilen M.İ., adlı çocuk başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülen M.İ., tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Çatışma ile birlikte polisin sıktığı biber gazı çevredeki binalarda oturan vatandaşları olumsuz etkiledi.

SİLOPİ'DE YASAK HAZIRLIĞI

Silopi İlçesi'nde önceki gün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar, hazırlık yapmaya başladı. Bazı vatandaşlar ilçe dışına çıkarken, otogar ile ilçe trafiğinde  yoğunluk yaşandığı görüldü. Silopi'de kalacak olan vatandaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, alış veriş yaparak, evlerine yiyecek stoklamaya çalıştı. Sokağa çıkma yasağı kararını duyduktan sonra markete alışveriş yapmaya gelenlerden Ömer Bilişik, "İmkanı olan vatandaşlar şehir dışına çıktılar. İmkanı olmayan vatandaşlar ise evlerinde gıda malzemesi stok etmeye başladı. Yasağın ne zaman kalkacağını bilmiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi