İmam, FETÖ korkusundan dolandırıcılara 48 bin lira kaptırdı

BATMAN merkezde kadrolu imam olarak görev yapan ve böbrek hastası olan Metin Söğüt, kendilerini FETÖ/PDY soruşturmasında görevli polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara, böbrek nakli için yıllardır biriktirdiği 47 bin 800 lirasını kaptırdı. Söğüt dolandırıcıları savcılığa şikayet etti.

İmam, FETÖ korkusundan dolandırıcılara 48 bin lira kaptırdı

Merkez Ashabı Kehf Camisi'nde görev yapan ve böbrek hastası olduğu için böbrek nakli için para biriktiren 43 yaşındaki imam Metin Söğüt dolandırıcıların kurbanı oldu. Başına gelen dolandırıcılık olayını anlatan Söğüt, FETÖ/PDY soruşturmaları nedeniyle bir an dolandırıcılara inandığını belirterek, "Evde olduğum sırada beni arayan kişi, kendini komiser olarak tanıttı. Benimle ilgili tüm hesaplarımın ellerinde olduğunu söylediler. 'Herhangi bir bankada hesabınız var mı?' diye sordular. Ben de 'var' dedim. Bu parayı da böbrek nakli için yıllardır biriktirmiştim. Her ay kuruş kuruş maaşımdan keserek biriktirdiğim bir paraydı. Böbrek nakli için hazırlık yapıyordum. Telefondakiler daha sonra bana 'hesabınızdaki para terör örgütleri tarafından kullanılıyor, operasyon düzenlemek zorundayız, bize yardımcı olmanız gerekiyor' dediler. Daha sonra kesinlikle telefonu kapatmamak gerektiğini ve kendilerine 'bacanak' diye hitap etmemi istediler. Bu şekilde beni korkutarak ikna ettiler. Ben de emniyet görevlisi olduğuna inandım. Bankaya yönlendirildim ve bankadaki hesaptan parayı çekip onların verdiği hesaba yatırmamı söylediler" dedi.

İmam Metin Söğüt, 32 bin lira limiti olan kredi kartından da para çekmek için gittiği bankadaki özel güvenlik görevlisinin şüphesi üzerine dolandırıldığını anladığını belirterek, "Daha sonra maaş aldığım, 'başka bankada paran var mı?' dediler. Bin lira olduğunu söyledim. 'Parayı çek cebinde dursun' dediler. Daha sonra 'kredi kartınız var mı?' diye sordular ben de 'var' dedim. Limiti 32 bin lira fakat hiç kullanmamıştım. 'Mesaiden sonra bankaya git şifreyi al' dediler. Banka açıldığında bankaya gittim. Hemen özel güvenlik görevlisi beni kolumdan tuttu ve telefondakilerin dolandırıcı olduklarını söyledi. Daha sonra da polisler gelince dolandırıldığımı anladım. Normal şartlarda böyle bir oyuna gelmem. Ama, gündemdeki FETÖ soruşturmaları kapsamında bir anda tedirgin oldum ve onlara kandım. Şu anda perişanım, mağdurum. Psikolojim bozuldu, bütün hayallerim alt süt oldu. Yemek bile yiyemiyorum. Bu parayı nasıl toplarım. Böbrek nakli olmak için hazırlık yapıyordum. Bu olayın bir an evvel aydınlatılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. Özelikle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden tedavim için yardım bekliyorum. Benim hiçbir terör örgütüyle bağlantım yok. Beni bu tuzağa düşürdüler, başkaları düşmesin" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz