Görüş Bildir

Irak sınırında PKK'ya yönelik dev operasyon: 7 PKK'lı öldürüldü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Şırnak Uludere AItın Tepe sınır hattında 10-15 PKK'lı terörist ile sıcak temas sağlandığını, Kara ve Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, şu ana kadar 7 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Irak sınırında PKK'ya yönelik dev operasyon: 7 PKK'lı öldürüldü

Irak sınırında PKK'ya yönelik 'Şehit Tank Çavuş Ahmet Suna Operasyonu' başladı.  23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'nın emir komutasında 09 Mart tarihinde Uludere AItın Tepe sınır hattında güvenlik korucuları ile takviyeli bir Hudut Özel Harekat taburu ile başlatılan operasyonda yurtiçine sızma hazırlığında bulunan 10-15 PKK'lı örgüt militanı ile önceki gün sabah saat 07:30'dan itibaren sıcak temas sağlandı.

SAVAŞ UÇAKLARI VURDU

Kumar Tepe bölgesinde sıcak takip yapılarak İHA'ların desteği ile mevzileri nokta olarak tespit edilen örgüt üyelerinin bulunduğu alan dün saat 11 :05'te uçaklar tarafından vuruldu. Bölgedeki 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

JÖH'LER ALUŞBOĞAZI 

Dün saat 14:30'da  ise PKK'lı teröristlerin Kumar Tepe bölgesindeki yaşam alanlarına ve mevzilendikleri bölgelere girildi.  PKK'lıların kaçış istikametlerini tıkamak amacıyla hava hücum harekâtı ile bir Jandarma Özel Harekât Bölüğü Aluşboğazı bölgesine indirildi. Kumar Tepe bölgesinde teröristler ile çıkan çatışmada 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi.  Çatışma bölgesinde ayrıca 2 adet Doçka, 4 adet AK-47 Piyade Tügeği, bol miktarda el yapımı patlayıcı düzenekleri, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Kara ve Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, şu ana kadar 7 militan etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi