Görüş Bildir

Harekata destek

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Fırat Nehri'nin doğusundaki terör örgütü PYD kontrolündeki alanları temizlemek için başlatacağı operasyon için bölgeye farklı kentlerden sevkiyatlar sürerken, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayanlar, hemen karşılarındaki alanın bir an önce terör unsurlarından temizlenmesini istiyor.

Harekata destek

Kullanılmayan Akçakale Gümrük Kapısı'nın karşısında terör örgütü PYD'nin sözde bayrağı, Türk Bayrağı'nın karşısında asılı durmaya devam ediyor. Bölgede Türk askerleri aldığı güvenlik önlemi ile kuş uçurtmuyor. Sınırın belirli bölgelerine yerleştirilen zırhlı araçlarda bekleyen Türk askerleri, harekat öncesi tedbirlerini en üst düzeye çıkardı. Akçakale'nin hemen karşısındaki terör örgütü kontrolündeki Tel Abyad'da ise teröristlerin mevzi açtığı görülüyor. Binaların pencerelerini kapatarak atış yapabilecekleri mevziler oluşturan teröristlerin bazıları ise nöbet tutmaya devam ediyor.

12 ÇOCUĞUM DA MEHMETÇİK

Akçakale'de yaşayanlarda harekatın bir an önce yapılmasını ve hemen karşılarındaki alanın teröristlerden temizlenmesini istiyor. Bölgede yaşayanlardan Halil Çiftçi, "Biz bu bölgenin temizlenmesini sitiyloruz. Harekatı sonuna kadar destekliyoruz. Teröristler bir an önce temizlensin. Benim 12 çocuğum var, hepsi de birer Mehmetçik. Gerekirse onlar da ben de hanınım da hatta annem de birer Mehmetçik" dedi.

Suriye'den 6 yıl önce DEAŞ zulmünden kaçarak gelen Suriyeli Halil Rahvati ise "Burası bizim yurdumuz. Biz topraklarımıza biran önce dönmek istiyoruz. Bu nedenle bu harekatı destekliyoruz" dedi.

'TOPRAĞIMIZA DÖNMEK İSTİYORUZ'

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde açıklama yapan Arap Türkmen Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede ve Velda Aşireti Lideri Muhammed Seyyid El Bursen, Türkiye'nin hazırlığını yaptığı harekatı desteklediklerini söyledi. İlçe merkezindeki Süleyman Şah Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi adına konuşan Arap Türkmen Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, bir an önce topraklarına dönmek istediklerini söyledi. Dede şöyle konuştu:

"Bizi topraklarımızdan çıkardılar, namusumuza göz diktiler. Bizleri dışarı çıkardılar. Ben bunu Salih Müslim'e dedim, 'Senin demokrasin nereden geldi. Senin demokrasin bizi dışarı atmak mı?" diye. Senin yerin toprağın altıdır. Senin ne dinin, ne imanın var. O toprakları bizim babamız almış. Ben tarlama gideyim, sen gel filini bizim toprağımızda oynatabiliyorsan oynat. Biz Türkmenler, Araplar ve Kürtler olarak toprağımıza döneceğiz. Buradan Kürt kardeşlerimize bir çağrımız var. Biz Kürtleri çıkarmayacağız. Kürtler topraklarına dönecek. Toprağı olan toprağına dönecek. Herkes evine dönecek. Biz onları koruyacağız. Vatanlarına dönecekler. PYD'nin en büyük zulmü Kürt kardeşlerimize. Şu an oradakiler Kandilden gelmişler. Bizim toprağımızla alakaları yok. Bunların en büyük derdi, Suriye'yi bölmek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan isteğimiz, bize yardım etsin, vatanımıza dönelim. ABD fil oynatacaksa, gitsin kendi ülkesinde oynatsın."

Tel Abyad bölgesinden olan Velda Aşireti Lideri Muhammed Seyyid El Bursen ise Türkiye'nin operasyonunu desteklediklerini açıkladı.

 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi