İslam Ülkeleri Birliği Unutmuş

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu "İslam ülkelerinin en büyük silahının birlik ve beraberlik olduğunu unutmuş olduklarından dolayı 6 milyon nüfuslu Yahudiler, 1,5 milyarlık ümmetin bağrına hançer gibi saplanmış"

İslam Ülkeleri Birliği Unutmuş

Siyonist İsrail'in Filistinlilere yönelik zulümlerine tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Söz Haber'e yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimi devlet olarak kabul etmeyeceklerini" söyledi. Yapıcıoğlu, "İslam ülkelerinin en büyük silahının birlik ve beraberlik olduğunu unutmuş olduklarından dolayı 6 milyon nüfuslu Yahudiler 1,5 milyarlık ümmetin bağrına hançer gibi saplanmış." dedi.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları'nca cuma namazı sonrası tarihi Ulu Cami önünde Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına yönelik protesto eylemine katılan Yapıcıoğlu, burada Söz Haber'e konuştu.

MÜSLÜMANLARIN DAĞINIKLIĞI

Yapıcıoğlu, “Müslümanların dağınıklığını fırsat bilen Siyonistler, daha önce Filistinli kardeşlerimize gönderilen yardımların kontrol edilmesi uygulamasını getirmişti. Şimdi bir adım daha ileri atarak, ‘Mescitlerinizde namaz kılmak için de bizden izin almanız gerekiyor’ dediler. Eğer biz bunu da sineye çekersek, buna da ümmet olarak tepkisiz kalırsak, artık kendi evlerimizde dahi kıldığımız namazı izne bağlı bir hale getirecekler.” diyerek tepki gösterdi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da müminlerin namaz kılmalarını engelleyecek kadar pervasızlaştığını aktaran Yapıcıoğlu, siyonist İsrail'in ortak özelliğinin korku olduğunu bildirdi. "Biz birbirimizle kapıştığımız, savaştığımız ve kendi gücümüzü birbirimize karşı kullandığımız müddetçe İsrail'in bizden ne korkacağı ne de bizleri ciddiye alacağı var." diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

DÜNYAYA SATILAN SİLAHLAR              

"Araplar dünya nüfusunun yüzde 5'ini oluşturuyor. Dünyada satılan silahların yarısına yakınını kendileri alıyor. Ama bu silahları birbirlerine karşı kullanmak, birbirlerinin gözlerini korkutmak ve birbirlerini tehdit etmek için kullanıyorlar. İslam ülkelerinin en büyük silahının birlik ve beraberlik olduğunu unutmuş olduklarından dolayı 6 milyonluk nüfuslu Yahudiler, 1,5 milyarlık ümmetin bağrına hançer gibi saplanmış."

İsrail'in işgal topraklarını her gün genişlettiğini  anlatan Yapıcıoğlu, "İslam ülkelerinin birbiriyle kapışmaları siyonizmin ekmeğine yağ sürer. Müslüman grupların birbirleriyle uğraşması da siyonizmin güç aldığı hususlardan bir tanesidir." dedi.

BİR ÜMMET OLMALIYIZ?

Yapıcıoğlu son olarak, “Biz İslam ümmeti olarak, Müslüman halklar olarak, Siyonist terör şebekesini bir devlet olarak kabul etmeyeceğiz.  Oraya çöreklenmiş olan habis ur, temizlenmedikçe, sadece İslam coğrafyası olmak üzere hiç kimse rahat yüzü görmeyecektir.” ifadelerini kullandı. Yapıcıoğlu, bazı Arap ülkelerinin Katar'a uyguladıkları boykot ile Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasının birbiriyle ilişkili olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz