Görüş Bildir

Irak'ın kuzeyinde 2 günde 28 terörist etkisiz hale getirildi (VİDEO)

TÜRK savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyine düzenlediği hava harekatlarında, saldırı hazırlığında olduğu belirtilen 28 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyinde 2 günde 28 terörist etkisiz hale getirildi (VİDEO)

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK'ya yönelik hem yurt içinde hem de yurt dışında operasyonları kararlılıkla sürüyor. Türk savaş uçakları 14- 15 Aralık tarihlerinde Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına bomba yağdırdı. Uçaklar, Haftanin, Zap, Hakurk ve Gara bölgelerinde PKK'lı teröristlerin kullandığı çok sayıda mağara ve sığınağı imha etti. Operasyonlarda üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan silahlı 28 terörist etkisiz hale getirildi.

SİNCAR VE KARACAK DAĞI’NDAKİ TERÖR HEDEFLERİ DE BOMBALANDI

13 Aralık tarihinde ise teröristlerin yuvalandığı Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine de hava harekatı düzenlendi. 20'den fazla savaş uçağının yanı sıra insansız hava araçları ile tanker uçaklarının katıldığı hava harekatında sınırdan 85 kilometre uzaklıktaki Sincar Dağı ile 165 kilometre uzaklıktaki Karacak Dağı bölgelerinde teröristlere ait 30'dan fazla hedef başarıyla vuruldu. Baskın tarzında yapılan harekât kapsamında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterildiği bildirildi.

 SINIR ÖTESİ YENİ HAREKAT

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyi Gara ve Hakurk bölgelerine 15-16 Aralık 2018'de düzenlenen hava harekatlarında, 10 bölücü terörist etkisiz hale getirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Irak'ın kuzeyi Gara ve Hakurk bölgelerine 15-16 Aralık 2018’de düzenlenen hava harekatları neticesinde terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı 10 bölücü terörist etkisiz hale getirildi."

 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi