Görüş Bildir

İstanbul'da İsrail protestosu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, İsrail bayrakları yakılarak protesto edildi.

İstanbul'da İsrail protestosu

Bir grup sendika üyesi tarafından yapılan eylemde, konsolosluk konutuna ayakkabılar fırlatıldı. İsrail’in Levent’teki İstanbul Başkonsolosluğu konutu önüne gelen DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Gazze’ye yapılan saldırıları İsrail bayrakları yakıp, ayakkabı fırlatarak protesto etti. Olası taşkınlıklara karşı çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde sık sık İsrail karşıtı sloganlar atan grup, Filistin halkının yanında olduklarını haykırdı.
İsrail karşıtı çeşitli pankart ve dövizlerin açıldığı protesto eylemine katılan Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, İsrail saldırılarına karşı her türlü direnişin meşru olduğunu savunarak, “Bu saldırıyı yapan emperyalistler, geçmiş tarihte haçlı anlayışı ile taş üstünde taş bırakmamışlar ve o coğrafya buna benzer katliamları sürdürmüşlerdir. Ama biz bu katliam karşısında sessiz kalmayacağız. Bu katliama karşı her türlü direniş meşrudur, haktır. Orada direnen Filistinli kardeşlerimize bin selam olsun” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri İsrail bayraklarını ateşe veren eylemciler, daha sonra konsolosluk konutuna ayaklarından çıkardıkları ayakkabıları fırlattı.
Eylemciler, yaklaşık 30 dakika süren eylemin sonunda olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi