İşte hayata dönüş oprasyonu

Eğil'de piknik yaparken baraj kapaklarının açılmasıyla, ölümle burun buruna gelen 5'i çocuk 12 kişi, Jandarma'nın nefes kesen operasyonuyla kurtarıldı. Helikopter, suya indi.

İşte hayata dönüş oprasyonu

Eğil ilçesinde aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişi, Dicle Nehri'nde yüzmeye gitti. Ancak baraj kapaklarının açılması nedeniyle suyun debisinin yükselmesi sonucu 12 kişi, nehrin ortasında bulunan adacıkta mahsur kaldı. Çevredeki vatandaşların kurtarma çalışmaları sonuç verilmeyince, jandarmaya haber verildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, nehirde mahsur kalan 12 kişiyi kurtarmak için operasyon başlattı. Diyarbakır'dan havalanan askeri helikopter, Eğil ilçesine hareket ederek, bölgeye geldi. Helikopter pilotu, 12 kişinin nehrin içinde kaldığını görünce, helikopteri nehre indirdi ve mahsur kalan 12 kişi kurtarıldı.

Mahsur kalanların tamamının alınmasının ardından havalanan helikopter vatandaşları karaya çıkardı. Buarada operasyonu an be an izleyen çevredeki vatandaşlar ise uzun süre askerleri ve helikopterin pilotunu alkışlayarak destek verdi. Yapılan başarılı bu operasyonu, Jandarma Genel Komutanlığ sosyal medya hesasından 'Jandarma varsa güven var' başlığıyla yer verdi.

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde serinlemek için girdikleri Dicle Nehri’nde su debisinin yükselmesi ile mahsur kalan 12 kişi jandarmanın nefes kesen operasyonu ile kurtarıldı.

BARAJ KAPAKLARI AÇILINCA

Edinilen bilgiye göre, Eğil ilçesinde sıcaklardan bunalan ve çoğu çocuklardan oluşan 12 kişi serinlemek için Dicle Nehrine girdi. Baraj kapaklarının bir anda açılmasıyla Dicle Nehrinde su debisi yükselmeye başladı. 12 kişinin bulunduğu adacıkta, giderek sulara gömüldü. Kendilerinin ve çevredeki vatandaşların yaptığı tüm çalışmaların sonucsuz kaldığının fark edilmesi üzerine durum Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Hava Komutanlığına bildirildi.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİ

Suyun hızla yükselmesi üzerine ölümle burun buruna gelen 5'i çocuk 12 kişi için bölgeye sevk edilen askeri helikopter ile tim, nefes kesen bir operasyon gerçekleştirdi. Adacık üzerinde bulunanların halatla kurtarılamayacağı belirlenince, askeri helikopter bu kez suya kadar inmeyi deneti.

HELİKOPTER SUYA KADAR İNDİ

Helikopter pilotu mahsur kalan vatandaşların hayatını riskte atmayacak kadar yakına inip adeta su üstünde durmasının ardından, ekipler mahsur kalan vatandaşları birer birer helikoptere aldı. Mahsur kalanların tamamının alınmasının ardından havalanan helikopter vatandaşları karaya çıkardı.

"Hayata dönüş" adı verilen operasyonu nehrin kıyısında izleyen vatandaşların, operasyon sonrasındaki sevinç çığlıkları ve alkışları dikkat çekerken, piknik yapmak için Nehir ortasındaki adacığa çıkan üç ailenin ferdinden oluşan 5'i çocuk 12 kişi, gözyaşları içerisinde yaşadıklarını aktarırken, kendilerini kurtaran pilot ve askerlere teşekkür ettiler.

'JANDARMA VARSA GÜVEN VAR'

Öte yandan, yapılan başarılı bu operasyonu, Jandarma Genel Komutanlığ sosyal medya hesasından 'Jandarma varsa güven var' başlığıyla yer vererek, şu ifadeler kullanıldı: " Diyarbakır Eğil'de, Dicle Nehri'nin debisinin yükselmesi sebebiyle mahsur kalan çoğu çocuk 12 vatandaşımız İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Hava Grup Komutanhlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu kısa sürede sağ olarak kurtarıldı."

Kaynak: Diyarbakır Söz