Görüş Bildir

İşte o an!

11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan 3 ton patlayıcı yüklü minibüs, MOBESE kamerasınca kaydedildi. Önünü kesen oomobil sürücüsünün "bamba var" çığlığıyla vatandaşlar bölgeden kaçıyorlar.

İşte o an!

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, 11 kişinin şehit olduğu terör saldırısında, patlayıcı yüklü minibüsün önünü aracıyla kesen bir sürücü, facianın büyümesini engelledi. Patlamadan önce olay yerinde yaşananların MOBESE görüntülerine ulaşıldı.

İŞTE SALDIRI ANINDAKİ GÖRÜNTÜ

Merkez Bağlar ilçesinde bir tarafı Emek, diğer tarafı ise Hatboyu Caddesi’ne bakan, içerisinde Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerinin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü ek binasına, 4 Kasım’da, 3 ton patlayıcı yüklü minibüsle düzenlenen terör saldırısında, 2’si polis, 11 kişi şehit olmuş, 100’ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. Patlamanın ardından görgü tanıkları, patlayıcı yüklü minibüsün önünün, olayın yaşandığı yerde bir araç tarafından kesildiğini ve minibüsün kapısını açan araç şoförünün “Bomba var” diye bağırıp, kaçtığını anlatmıştı. İHA, o anların MOBESE görüntülerine ulaştı.

FACİANIN BÜYÜMESİNİ BÖYLE ENGELLEDİ

Görüntülere göre, patlayıcı yüklü minibüsün önü, Emniyet Müdürlüğü ek binası duvarı yanında siyah bir araç tarafından kesildi. Araçtan inen ve bagajdan sopa alan sürücü, minibüse doğru yürüyerek, kapısını açtı. Araçta patlayıcı düzeneğini gören sürücü, “Bomba var” diye bağırarak, olay yerinden koşarak uzaklaştı.

BOMBA VAR ÇIĞLIĞI ÜZERİNE KAÇIŞIYORLAR

Sürücünün bağırmasıyla yolun sağ ve sol kaldırımlarında yürüyen vatandaşlar da sağa sola kaçıştı. Söz konusu durumun ardından, asıl hedefi yaklaşık 100 metre ilerdeki Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısından içeriye girmek olan terörist, patlayıcı yüklü minibüsü burada infilak ettirdi. Sürücü sayesinde hem minibüsün planlanan yerin gerisinde infilak ettirilmesi hem de vatandaşların kaçmasıyla daha büyük bir facia önlenmiş oldu. Görgü tanıkları, patlayıcı yüklü minibüsün, siyah araca çarpıp durmaması nedeniyle, araç sürücüsü tarafından önünün kesildiğini iddia etmişti.

ÖĞRENCİLERİN KORKU DOLU ANLARI

Buarada bombalı saldırının bölgede yarattığı korku ve paniği gösteren yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Patlama noktasına yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'nda güvenlik kameraları ile kayıt edilen görüntüler, yaşanan korku ve paniği gözler önüne seriyor. Görüntülerde, patlama ile birlikte sınıflarda bulunan öğrencilerin sınıflardan kaçtığı ve birbirlerine sarılarak ağladıkları görüldü. Öğretmenleri tarafından sakinleştirilen öğrencilerin yaşadıkları korku dolu anlar kameralar tarafından kayıt edilirken, yine başka bir görüntü de ise, bir işyerinde alışveriş yapan vatandaşların patlama etkisiyle sağa sola kaçtıkları görülüyor.

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN YIKIMI BAŞLADI

Öte yandan, bomba yüklü minibüsle yapılan saldırıda büyük hasar gören Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının yıkımına başlandı.

Yıkım çalışması, DSİ ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılıyor.

VİCDANSIZ HIRSIZLARIN DADANMASI

Bölgede duvarlarının yıkılması nedeniyle mağdur olan vatandaşların evlerine şimdi de hırsızlar dadandı. Hasarlı evlere giren hırsızlar, vatandaşlara ait birçok eşyayı alarak, kayıplara karıştı. Polis, söz konusu durumu önlemek için bölgede gece gündüz nöbet tutmaya başladı. Saldırıda ağır hasar gören Kaya Kent Yapı Kooperatifi birinci kısım yöneticisi Eşref Çeçen, milletin kendi derdine düştüğünü belirterek, “Bazıları eşyalarını kurtarma derdinde bazıları ise ev bulmaya çalışıyor. Ancak yağmacılar dadandı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi