Görüş Bildir

İsteğimiz Barışın Gelmesidir

Mehdi Eker, "En çok istediğimiz terörün sonlanması ve barışın gelmesidir" dedi.

İsteğimiz Barışın Gelmesidir

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 2009 yılında temeli atılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Eker, açılış kurdelasını kestikten sonra konferans salonuna geçti. Eker,sağlığın çok kutsal olduğunu belirterek halka hizmet etmeyi bir borç olarak gördüklerini söyledi. Eker,”Sağlık değil, eğitim ile ilgili hizmetleri de önemsiyoruz. Diyarbakır'da yeni bir üniversite kurulması için kanun geçti. Selahattin Eyyübi Üniversitesi Diyarbakır'da ilk vakıf üniversitesi olacak. Hükümetin Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı yatırım 37 katrilyondur. Bizim en çok istediğimiz terörün sonlanması ve barışın gelmesidir.” dedi.

‘KAN AKMASIN,KİMSE AĞLAMASIN’

 “Bir tek gözyaşı dökülmesin, kan akmasın, huzur güven ve kardeşlik ortamına kavuşsun gayretindeyiz.” diye devam eden Eker, herkesin kendi kültürünü ve dilini rahatça benimseyip geliştirmesini istediklerini kaydetti. Eker,”Son günlerde olumlu gelişmelerin yaşandığı bir süreç var. Bu gelişmeler inşallah bizi hayırlı yerlere götürür. Bu hükümetimizin temel ilkelerinden biridir. Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden bölge farkı gözetmeksizin herkesin demokratik sistem içerisinde, kendi kimlik ve kültür ve dillerini rahatça benimseyip geliştirme imkanına sahip olarak Türkiye Cumhuriyetinde müreffeh bir yaşam sistemi inşa etmeye çalışıyoruz. Biz hizmetkar olmaya geldik. Bu ilkeden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

KADIN TAŞERON İŞÇİSİNİN İSTEĞİ

Bakan Eker, açılış töreninin ardından hastanede yatan bazı hastaları ziyaret etti. Eker, hasta ziyaretleri sırasında bademcik ameliyatı olan 9 yaşındaki Özlem Yetmiş'in yanına gelerek sağlık durumunu sordu.

Eker'in hastaneden çıkışı sırasında yanına gelen Emine Fidan adlı bir kadın, hastanenin temizlik işlerinde taşeron işçi olarak çalıştığı sırada işten çıkarıldığını belirterek elini öpmek istedi. Fidan'ın elini öpmesine izin vermeyen Eker, "Kimsenin elini öpme, yardımcı olacağız" dedi. Emine Fidan'ın sorununu dinleyen Eker, yetkililere yardımcı olunması talimatını verdi. Fidan, "Elinizi ayağınızı öpeyim. Sigortamın tamamlanmasına 3 yıl kaldı. Bana yardımcı olun" dedi.

Eker, daha sonra hastane temeli atmak için Çınar İlçesi'ne geçti. 25 yataklı Çınar Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Eker burada yaptığı konuşmada Diyarbakır'a Selahadin-i Eyyubi Üniversitesi kurulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden kanunun geçtiğini belirterek, "Selahadin-i Eyyubi Büyük Selçuklu Sultanıdır. Ama etnik menşei Kürt'tür. İslam tarihinin büyük devlet adamı ve şarkın en sevgili sultanıdır. Onun adıyla Diyarbakır'da bir üniversite kuruluyor. Amacımız insanlarımızın barış ve kardeşliği daha çok hissederek yaşamasıdır. Başbakanımızın attığı adımlar var. Bu bize umut veriyor. Bütün hemşehrilerimiz bir an önce akan kanın durmasını istiyor. Biz bu konuda baştan beri çaba içindeyiz. Bugün de belirli bir noktaya geldik" dedi.

Daha sonra Eker ve protokoldekiler butona basarak Çınar Devlet Hastanesi'nin temelini attı. Tören alanından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerine tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi