İstifa depremi!

AK Parti Silvan İlçe teşkilatında, partililer ilçe başkanına karşı kazan kaldırdı. Gençlik Kolları, Belediye Meclis üyesi ve Parti ilçe yönetiminden, 60 kişi istifa ettiğini duyurdu.

İstifa depremi!

AK Parti Silvan ilçe teşkilatında kazan kaynıyor.  İlçe gençlik kolları başkanı Ebubekir Genel’in ve bazı belediye meclis üyelerinin bulunduğu 60’a yakın kişi, partiden istifa etti. AK Parti’deki istifa depremi, İlçe Başkanı Nimet Aksoy’un Ak Parti’nin misyonuna uygun davranmadığı gerekçesine bağlandı.

Gençlik kolları Başkanı Genel ve belediye meclis üyeleri ile Ak Parti ilçe yönetiminde yer alan kişiler, dün düzenledikleri basın toplantısıyla, partiden toplu istifa ettiklerini duyurdu. Genel, yola parti sıfatı olmadan devam etme kararı aldıklarını bildirdi. Genel, Ak parti ilçe başkanı Nimet Aksoy’un Ak Parti misyonuna uygun davranmadığından dolayı böylesi bir istifa kararı aldıklarını söyledi. Basın açıklamasında Genel Aksoy’a yönelik şu suçlamalarda bulundu.

“Kuruluşundan beri başta ülkemiz, gönül coğrafyamız, mağdur, mazlum ve İslam alemi için bir umut,  hak yolunu kendisine rehber etmiş, kutlu dava olan Adalet ve Kalkınma Partisine gönül vermiş görev ve sorumlulukla (belediye meclis üyesi, yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları başkanı ve yönetimi, köy ve mahalle başkanları ) hizmet etmekte olduğumuz bireyler olarak bugün bir yol ayrımına gelmiş bulunmaktayız. Geçmişinde gerek PKK’ye verdiği destek gerekse mülki amirlerin imzasını taklit ederek bir çok olumsuzlukla gündeme gelen, fikir olarak Ak partili olmamasına rağmen Silvan ilçe başkanlığına atanan Nimet Aksoy, bu görevi kendisine verilen bir şans olarak değerlendirmektedir.

“Görevini halka hizmet yerine çevresine peş keş çekti”

Ama maalesef atalarımızın dediği gibi “can çıkar huy çıkmaz” edasıyla davranmaya bu ilçe başkanlığı görevini halka hizmet yerine, kendi inandığı malum çevreye peşkeş çekip ve kendisine bir rant kapısı olarak görmesi, parti gerekliliklerini ve partilileri kale almayarak ötekileştirmesi, il başkanlığımız olmak üzere koordinatörlerimiz ve genel merkezimize defalarca bu davranış ve tutumunu bildirmemize rağmen büyüklerimiz tarafından müdahale edilmemesi ve bu durumun gittikçe kötüye doğru gitmesi bizi böyle bir yola sevk etmiştir.

“Yola parti sıfatı olmadan devam edeceğiz”

İnanarak hizmet ettiğimiz bu kutlu davanın neferleri olarak böyle ayrılmamız bizi derinden üzmektedir. Bu davaya, inandığımız yola parti sıfatı olmadan devam etme kararını almış bulunmaktayız.”

Genel, özellikle bölgemizde yaşanan travmaların hızlıca ve en iyi şekilde atlatılması, parti il ve ilçe başkanlarının başka şeylerden çok halka hizmete yönelmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi; “Bizim Parti yönetiminden ve başkanlardan beklentimiz bu davanın sadece rant, çıkar ve menfaatten ibaret olmadığını ve bu yönde faaliyet yürütmeleridir. Genel merkezimizin bu tür vakaları kulak arkasına atmayıp gereğini yapması temenni etmekteyiz”

Kaynak: Diyarbakır Söz