İstihdam seferberliği

Diyarbakır TSO'da mesleki eğitim ve istihdam seferberliği konulu seminer verildi.

İstihdam seferberliği

Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen meslek eğitimi ve istihdam seferberliği konulu seminer verildi. TSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan, konu ile ilgili yapılan kanun değişikliği ile tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerdeki yeterlilik belgelerinin zorunlu hale getirildiğini anlattı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen meslek eğitimi ve istihdam seferberliği konulu toplantıya, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, TSO Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın, Kredi Kayıt Bürosu, TSO ve İŞKUR uzmanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan, yapılan kanun değişikliği ile tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, MYK tarafından standardı yayımlanmış olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yayımlanan tebliğlerde yer alan mesleklerde MYK mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiğini söyledi.

EĞİTİM VE İSTİHDAM

 Bu kapsamda tebliğlerin yayımlanmasını takiben 12 aydan sonra, belgesiz kişilerin ilgili işlerde çalıştırılamayacağını belirten Aslan, bu vesile ile iş kollarında uzmanlaşmanın ve çalışanlar tarafından gerekli formasyonların alınarak, profesyonel iş hayatına uygun kalifiye iş gücünün sahada yer almasının önemini vurguladı.

İŞKUR İŞBİRLİĞİYLE

İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç ise, İŞKUR Genel Müdürlüğü ile TOBB arasında, "Odalarda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası" kurulması protokolü imzalandığını ve bu protokolle İŞKUR ile TOBB arasında işgücü piyasasında etkin bir şekilde işleyen bir işbirliği tesisinin hedeflendiğini anlattı. Açılış konuşmalarından sonra, İŞKUR ve Kredi Kayıt Bürosu uzmanları, kare kodlu çek, alacak sigortası, İŞKUR istihdam destekleri ve mesleki eğitim ve istihdam seferberliği konularında, katılımcılara detaylı bilgi verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz